TENNEVOLL: Lavangen Arbeiderparti hadde ansvaret for 1. mai-arrangementet for kommunene Lavangen, Salangen og Gratangen. Omkring 25 personer møtte opp på ungdomshuset på Tennevoll der stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) holdt tale.

– Klar for utskifting

Henriksen tok like godt for seg flere ministere i regjeringen.

– Det er ganske paradoksalt. Vi har en kommunalminister som egentlig ikke vil ha kommuner, en integreringsminister som ikke vil ha flyktninger, en kunnskapsminister som ikke vil ha flere lærere, en justisminister som ikke vil ha lensmannskontor, en helseminister som ikke vil ha flere sykehus, en fiskeriminister som ikke vil ha fiskere, en likestillingsminister som ikke vil ha mer likestilling og en landbruksminister som ikke vil ha bønder. Den her gjengen er ganske klar for utskifting, tordnet Henriksen til applaus fra forsamlingen.

Henriksen var heller ikke nådig mot regjeringens skattepolitikk.

– De bruker de store pengene på skattekutt. Deres største satsing er skattekutt. Det er det de snakker minst om, men det er det de er mest opptatt av. Skattekutt på 20 milliarder er mye mer enn satsinga på samferdsel, mye større enn klimasatsingen, mye større enn satsing på skole. For eksempel i fjor brukte regjeringen hundre ganger mer på skattekutt enn økningen til grunnskole og videregående skole samlet. I år er det litt bedre, de bruker førti ganger så mye på skattekutt i forhold til økninga til skole. De har ikke råd til flere lærere i skolen fordi de har brukt pengene på helt andre ting, tordnet Henriksen.

– Når du bruker 20 milliarder på skattekutt får du mindre penger til andre ting.Vi har et bedre forslag. Det er å velge skole, helse og kommuneøkonomi foran skattekutt. Vi vil slå ring rundt den norske modellen med gode arbeidstakerrettigheter, vi vil slå ring rundt fellesskolen og en god distriktspolitikk, sier Henriksen.

Villedende

– Det trengs bevegelser som det her. Dere trengs når arbeidsløsheten vokser og regjeringen ikke løfter en finger. Dere trengs når ledende politikere i landet vårt snakker nedsettende om flyktninger, innvandrere og asylsøkere. I dag møtes folk i hele landet på samme måte. Det er et parti ute på høyresiden, Frp som hadde et slagord ”for folk flest”. De burde egentlig bli anmeldt til forbrukerombudet for villedende markedsføring. Vi vet at vi trenger ikke et slikt slagord fordi vi er folk flest. Det er det fine ved å være med i arbeiderbevegelsen, sier Henriksen.