Endelig helg!

Navn: Steinar Steffensen

Alder: 63 år

Bosted: Finnsnes

Yrke: Musikkpedagog og musiker

Hobbyer: Gå i marka eller på fjellet. Har også stor sans for frivillig arbeid, blant annet på Kafé Pluss.

Aktuell: Med en konsert sammen med Preben Rydning på Pila pub & Kultur på Skaland i morgen kveld.

+ + + + + +

Har du noen planer for helga som kommer?

– Ingen helt bestemte planer bortsett fra at lørdagskvelden er satt av til konserten på Skaland, men det blir kanskje også en tur til Tromsø. Søndag har jeg fri hele dagen, da skal jeg ligge på sofaen og slappe av, men en tur i marka hvis været ikke slår seg helt vrang blir det nok helt sikkert også.

Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det var den store UKM-festivalen på Finnsnes sist helg. Jeg var på alle forestillingene bortsett fra den aller siste på søndag. En flott opplevelse, vi har mange veldig dyktige ungdommer. Et bluesband fra Balsfjord gjorde ekstra stort inntrykk på meg.

Hvem er ditt store forbilde?

– På musikkfronten, hvis jeg skal velge det, så er det uten tvil Jimi Hendrix og Ritchie Blackmore. Men Hendrix er den største for meg, det var han som gjorde at jeg selv begynte å spille gitar.

Hva liker du best i Midt-Troms?

– Jeg har stor sans for Senja, både den varierte naturen og menneskene som bor der, og bandet jeg spiller i har jo også laget en egen låt om Senja. Men jeg er også veldig glad i Finnsnes, som jeg synes er et trivelig sted.

Hva mangler i Midt-Troms?

– Vi har vel det meste, men her på Finnsnes mangler vi en skikkelig biff-restaurant og at folk går ut på byen og treffer hverandre. Er man for eksempel på en konsert i kulturhuset setter alle seg i bilen og kjører hjem i stedet for å gå ut på byen etterpå.

Hva leser du og ser på TV?

– Jeg har nettopp lest fagplanen for kulturskolen. Ellers leser jeg Folkebladet hver dag. På TV må jeg ha med meg «Dagsrevyen» og natur- og dyreprogrammer. Noen av dem er fantastisk godt laget.

Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg leser som sagt Folkebladet hver dag, og synes det er en OK lokalavis.

Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– At jeg var en snill mann som spilte gitar.

Har du noe drømmereisemål?

– New Orleans, jeg har vært der to ganger før. Det er musikkens Mekka. Det spilles musikk i alle sjangrer overalt, på hver pub du kommer inn på får man en ny musikkopplevelse. Et utrolig sted.

Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Det kan være flere ting, på spillejobb sammen med gutta i BlåCompaniet eller sammen med Preben, eller en stille og rolig kveld hjemme med god mat og drikke sammen med familie eller venner.

Steinar Steffensen (63) ønsker å bli husket som en snill mann som spilte gitar.