TENNEVOLL: Bedriften gikk med over 1,1 millioner kroner i overskudd. Aldri før har overskuddet vært høyere.

Nedlagt bakeri

– For 10 år siden hadde vi tre år med overskudd rundt en million kroner. Men vi har vel aldri hatt så høyt overskudd som i 2015. Vi er fornøyd, vi har landa der vi skulle, sier daglig leder John Kenneth Overgård til Folkebladet.

– Det er flere årsaker til tallene. Det er gjort flere omstillinger i bedriften. Vi la ned bakeriet på Sjøvegan i 2014 som i flere år har gått med underskudd. Det fikk effekt i 2015. Og vi har fått med Dyrøy som eierkommune der vi har åpna en ny avdeling. Det bidratt til økt omsetning i bedriften. Avdelingen i Dyrøy går tilfredsstillende, men vi håper på å få mer jobb og flere arbeidsoppgaver der fremover, fortsetter han.

Bedriften hadde per desember 2015 46 VTA plasser for yrkeshemmede og 12 APS plasser, arbeidspraksis i skjermet virksomhet. Bedriften har 16 ansatte, syv kvinner og ni menn.

På budsjettet

– Hvordan ser det ut så langt i år?

– Vi ligger omtrent som budsjettert, det ser bra ut. Vi har hatt noen ekstrakostnader på grunn av sykemeldinger, men det er ikke dramatisk, sier Overgård.

– Er det planer om å åpne flere avdelinger?

– Nei, vi har ikke det nå. For oss er det jo spennende å se hvordan det går med kommunereformen. Hva Dyrøy kommune gjør for eksempel er spennende. Går de mot Sørreisa og Midt-Troms kommer de jo til områder det er andre vekstbedrifter, sier han.

Gir større rom

Eierkommunene har ikke anledning til å ta ut utbytte fra selskapet.

– Nei, overskudd skal tilbake til bedriften. Vi har flere ting å bruke penger på som å utvikle lokaliteter og utstyr. Overskudd gir oss også et større rom for sosiale tiltak ved bedriften. De siste årene har vi slitt med likviditeten, men nå ser det bra ut. For oss er det ikke viktig å jakte på den store profitten. Men vi ønsker å ligge på et overskudd over en halv million kroner i året. Det er viktig for at vi kan utvikle oss videre, sier Overgård.

Daglig leder John Kenneth Overgård er fornøyd. – Vi har landa der vi skulle, sier han. Foto: Morten Dokka