SJØVEGAN: I fjor tok Salangen Menighetsråd på seg 17-mai arrangementet for første gang.

Gir til barnekorene

Hovedmålet var å få inn så mye penger at kirka kunne få en hovedvask. Menighetsrådet fikk inn omkring 50.000 kroner og kirke ble ren.

– Vi har tilbydd kulturseksjon å ta det i år også. Og det fikk vi. Det gikk jo greit å ta det i fjor. Og i år har vi bestemt at vi skal dele det i to. Pengene vi får inn av loddsalget skal gå til barne- og ungdomskorene i Salangen. Vi har jo kor fra første klasse til ut videregående skole. Og vi ønsker at de skal få litt penger til drift av korene og litt til sosiale ting, sier leder av Menighetsrådet Ann Kristin Bakkemo til Folkebladet.

Trenger frivillige

– Det andre vi tenker å bruke penger på er å rense stolene i kirka og starte en oppgradering av kjøkkenet, fortsetter hun.

Som i fjor skal de ha kafé i idrettshallen på nasjonaldagen. Da var det flere titalls frivillige som stilte opp. Bakkemo håper på enda flere i år.

– Ja, det kunne vært flere , det ble noen lange økter. Det kom jo mange på kafeen i fjor. Det var nok å gjøre og vel så det. Derfor oppfordrer vi frivillige til å ta kontakt med oss, enten med meg eller kirkeverge Tonje Østvik. Eller de kan gå inn på vår facebookside, sier hun.