FINNSNES: I forrige uke slapp Hanne Dahlberg (20) fra Salangen låta «Safe Land» med tilhørende musikkvideo. Visningstallene på både Spotify og Facebook har rundet 10.000 for lengst.

Janteloven er imidlertid noe hun gir absolutt blaffen i.

- Jeg kommer fra en relativt liten kommune, og Janteloven er nok den eneste loven i Norge jeg ikke følger. Man kommer ingen steder hvis man lytter til den, sier hun til Folkebladet-TV.

For Dahlberg var det en ny, men spennende prosess å få jobbe med å gi ut sin aller første musikkvideo.

- Det var to veldig hektiske og interessante dager med innspilling i både bassenget og i skogen, sier hun

- Det er alltid gøy å prøve noe nytt og ikke låse seg fast til det samme gamle. Jeg tror man blir mer interessant overfor lytterne dersom man går nye veier - så slipper jeg også å bli så lei i lengden, legger hun til og smiler.

Men hva låta egentlig handler om, ønsker ikke Dahlberg å avsløre.

- Jeg pleier aldri å svare på hva låtene mine handler om.

Det er rett og slett fordi jeg ikke vil ødelegge betydningen for de som hører på. Min betydning kan være noe helt annet enn hva det din er. Jeg liker at man heller kan tolke den som man selv vil. Derfor valgte jeg å holde den og musikkvideoen litt mystisk, sier hun.

- Er du Norges svar på den svenske artisten Zara Larsson?

- Jeg har faktisk hørt at jeg ligner på henne, men vi har en nokså ulik sjanger og jeg vil heller være en «gammel» Hanne Dahlberg enn en ny noen andre, svarer hun og ler.

Responsen etter «releasen» i forrige uke har vært overveldene og visningene og lyttertallene fortsetter å stige. Det setter artisten pris på.

- Det er veldig koselig å få så mye respons fra folk man kjenner, men også fra folk man ikke kjenner. Når man gir ut musikk ser man virkelig hvem som er en del av heiagjengen og hvem som står og observerer på sidelinja. Det betyr mye når folk tar seg litt ekstra bry.

Slipper låt

- Man skal vel ikke se bort fra et gjennombrudd. Vil du fortsatt være stasjonert her nord da?

- Jeg kommer kanskje til å flytte på meg etter å ha studert ferdig i Tromsø, men Nord-Norge kommer alltid til å ha en plass i hjertet mitt og jeg vil ha en tilhørighet hit uansett hva som skjer, svarer hun.

- Hva er målet ditt?

- Jeg tenker at jeg tar mulighetene som de kommer og jeg sier stort sett ja til de tilbudene jeg får. Vi får bare se hvor dette fører hen, svarer hun avslutningsvis.

I løpet av denne uka slipper for øvrig «Rap4Mation», hvor Dahlberg er vokalist, en ny låt.

I forrige uke lanserte Hanne Dahlberg (20) fra Salangen en ny låt med tilhørende musikkvideo. Videoen er innspilt i Sørreisa og produsenten er Stein Erik Simonsen. Foto: Skjermdump Foto: Skjermdump/Musikkvideo