BARDUFOSS: – Som lokalpolitikere har vi ofte følt oss ensomme i kampen for Forsvaret. Vi har slåss og slåss, men føler at vi i mange sammennhenger står alene og ikke får den støtten vi burde fått, verken fra nordnorske politikere på Stortinget, eller fra mitt eget parti, sier Rognli.

Hun mener politikerne på Troms-benken ikke må glemme hvor de kommer fra.

– Jeg skal på ingen måte drive krigshissing, men vi er nødt til å ha et sterkt og troverdig Forsvar. Og ikke minst må vi ha fokus på nordområdene. Der er ikke Høyre klare nok, og det samme gjelder politikerne fra Troms. Nordnorske politikere skal ikke være navlebeskuende, men de skal fronte saker fra Nord-Norge, sier Rognli.

– Bekymrer meg kraftig Varaordfører i Bardu, Høyre-mannen Terje Nyberget, er ikke fornøyd med holdningen til verken partifelle Regina Alexandrova eller eget parti i forsvarsdebatten. Forventer

– Jeg skjønner at Regina Alexandrova og Høyre-politikere fra Troms ikke kan konkludere på vegne av regjeringen, men jeg forventer at stortingspolitikere fra vårt fylke skal stå på barrikadene. Det må jeg si jeg savner. De må ikke glemme hvor de kommer fra, sier Rognli.

Som ordfører i Målselv i fire år, og nå varaordfører, har Rognli kjent på kroppen hva det vil si å kjempe for et sterkt forsvar i Troms, ikke minst i relasjon til nordområdeperspektivet. Overraskende nok mener hun at hun har opplevd sterkere støtte fra andre partier enn fra sitt eget.

– Kjempet alene

– Vi har kjempet mot meget sterke krefter fra sør, og det har vi gjort stort uten støtte. Noen ganger har vi fått litt hjelp av nordnorske politikere, men stort sett har vi kjempet alene. Vi føler oss ensom og glemt. Vi får gjerne møter på høyt politisk nivå, men føler likevel ikke at vi blir hørt. Som ordfører hadde jeg faktisk mer støtte fra andre partier enn det jeg føler at jeg fikk fra mitt eget parti, og det har vært slitsomt, sier Rognli.

Rognli legger til at hun i samtaler med mange forsvarsansatte har fått tilbakemeldinger på at det er lenge siden Høyre var et forsvarsvennlig parti.

– Det er fortsatt noen som sier at partiet er forsvarsvennlig, men langt de fleste sier at det er lenge siden, sier Rognli.

Rognli mener at hele Troms-benken må stå på mer.

– Vi er et forsvarsfylke, og da er det altfor tamt at Troms-benken ikke følger det opp. Vi har faktisk langt større forventninger til våre egne enn til andre politikere, sier Rognli.