ANDSLIMOEN: Daglig leder Svein Erik Wingstad mener Haraldvollen nærmest er Målselvs best bevarte hemmelighet. Det skal det bli slutt på nå. Styret i Troms Røde Kors, som eier leirstedet, har gitt klarsignal til både millioninvestering og bedre og bredere markedsføring av stedet som ligger litt bortgjemt på Andslimoen.

Har en plan

– Jeg har en plan, sa Egon Olsen i Olsen-bandenfilmene. Det samme sier daglig leder for Haraldvollen leirsted. Men ved hjelp av helt andre virkemidler enn nevnte herr Olsen.

– Det har vært en diskusjon om framtiden der man har kommet til enighet om at Haraldvollen leirsted skal bestå. Styret har også gitt klarsignal til forretningsplanen vi har laget. Nå er diskusjonen om Haraldvollen skal bestå eller legges ned avsluttet, sier Wingstad.

Derfor skal det brukes 6,2 millioner kroner i rene penger, samt egeninnsats, som til sammen utgjør 7,7 millioner kroner. Stort sett alt av bygningsmasse skal oppgraderes helt eller delvis. Bad på hyttene skal renoveres eller bygges nytt. Det skal males, legge nye belegg, hybelkjøkken skal skiftes ut på hyttene, og så videre. Hele anlegget skal få en skikkelig ansiktsløftning.

Fullbooket

Wingstad har et godt utgangspunkt for å få Haraldvollen mer fram i lyset.

– Fram til 2022 er vi tilnærmet fullbooket av skoler som skal på leirskole. I perioden 2022-2026 har vi 50 prosents belegg og vi har enkeltuker som er booket helt fram til 2030, sier Wingstad.

Leirskoleopphold er hovedinntektskilden til Haraldvollen, men målet er å skape så god helårsdrift at leirskolen kan stå på egne økonomiske bein. Slik er det ikke i dag.

Har kapasitet

– Leirskole alene gir ikke god nok inntjening, så vi må satse på annen aktivitet i tillegg. Vi skal blant annet jobbe for å få mer kurs- og møtevirksomhet hit. Det er ikke mange som vet at vi har overnattingskapasitet til 84 personer, samt møtefasiliteter som kan romme opp til 100 personer. Vi har kapasitet til større arrangementer og vi har ikke utnyttet Haraldvollen godt nok i kommersiell sammenheng, sier Wingstad.

Potensial

Wingstad ser et stort potensial innenfor friluftsbasert ferie- og fritidsturisme. Leirskolen har Målselva rennende like nedenfor seg. På elvebredden er det blant annet en diger lavvu med plass til 60-70 personer under utbygging. Leirskolen rår over mange kanoer, og Wingstad ser for seg at Haraldvollen i framtiden kan spille en stor og sentral rolle innenfor et område som naturbaserte opplevelser, som nordlyssafari og fiske, eller mange andre ting som har med natur og friluft å gjøre.

– Sommerleir for lag og foreninger er også et stort marked, lavterskeltilbud like så. Det ønsker vi å utnytte, sier Wingstad.