FINNSNES/BÆRUM: – Det blir utrolig kult. Det var målet for sesongen og det er veldig morsomt at jeg har klart å jobbe meg opp og nå det målet, sier Kvaal-Knutsen til Folkebladet.

Bandy

Hun er født og oppvokst på Finnsnes. Pappa Håvar Knutsen er ekte Finnsnes-gutt, mens mamma Turid Kvaal tidligere har jobbet i Lenvik kommune.

I 2005 flyttet de til Bærum og to år senere begynte hun for første gang med bandy.

– Jeg hadde gått på skøyter før. Jeg prøvde det ut og likte det veldig godt, sier Kvaal-Knutsen, som er spiss på landslaget.

I fjor var planen å reise til U17-VM, også da i Minneapolis i USA. Men forbundet hadde ikk satt av penger til mesterskapet og dermed ble det ingen VM-tur på ungjenta.

Ekstra giret

Det trigget henne enda mer til å vise seg god nok for damelandslaget.

– Ja, absolutt. Det er sånn at det er forskjell på jenter og gutter. De prioriterer guttene mer enn jentene og damene. Det har gjort at jeg er ekstra giret på å gjøre det så bra som mulig, bli bedre og komme med på seniorlandslaget.

Hun har måttet overbevise gjennom flere samlinger for å nå målet om VM.

– Hun hadde et hårete mål om å komme med på damelandslaget. Hun ble først tatt ut til samling der 36 stykker ble tatt inn. Det ble først redusert til 25, som igjen ble redusert til 16-mannstroppen som skal dra, sier mamma Turid Kvaal.

– Det har vært samlinger, uttak og treningskamper for å ta ut de som skulle representere Norge.

Yngst på laget

Som 1999-modell er Ingebjørg Kvaal-Knutsen den aller yngste på landslaget. De eldste er helt opp til 39 år.

– Det er veldig stort spenn i alderen, sier Turid Kvaal.

Selv om hun de siste ti årene har bodd i Bærum, har Kvaal-Knutsen fortsatt et nært forhold til Finnsnes.

– Jeg har mye familie og familievenner der oppe. vi er der flere ganger i året, spesielt i juleferien og sommerferien, sier hun.

Hun snakker østlandsdialekt til vanlig. Men når hun er på familiebesøk på Finnsnes slår hun om dialekten helt.

– Jeg har fortsatt holdt på dialekten. Når jeg er med familien snakker jeg nordnorsk. De blir like overrasket hver gang over at jeg klarer å holde på dialekten, ler hun.

I VM i Minneapolis, som ligger i delstaten Minnesota helt nord i landet, spiller Norge to kamper om dagen tre dager på rad, før det 21. februar er semifinaler og finaler.

Norge skal spille mot Sverige, Canada, USA, Russland, Kina og Finland før de eventuelt skal spille semifinale og eventuelt finale.

Bare 16 år har Ingebjørg Kvaal-Knutsen blitt funnnet god nok for det norske landslaget. Foto: Privat