finnsnes: Verken tidligere leder for utvalg for miljø og forvaltning (UMF), Louis S. Edvardsen (H) eller nåværende leder, Kjetil Johnsen (Ap) er kjent med den statlige tilskuddsordninga.

Regjeringen legger til rette for at flere både kan gå og sykle. 162.2 millioner kroner deles derfor i disse dager ut til gang- og sykkelveier landet over.

- Dette har jeg ikke hørt noe om. Jeg er ikke kjent med verken tilskuddet eller om man har søkt, forteller Tonni Nylund som er Frps representant i utvalg for UMF Lenvik.

- Jeg vet ikke om vi har søkt på denne tilskuddsordninga, men vi skal ha utvalgsmøte 10. mars og da vil jeg legge det på bordet da, sier utvalgsleder leder Kjetil Johnsen.

- Har god tid

Til sammen får 42 kommuner og fylkeskommuner, som har søkt, støtte til å bygge ut gang- og sykkelveier. Ordningen forutsetter imidlertid en egenandel på minimum 50 prosent.

- Gang- og sykkelveier, som er riktig plassert, er viktig for å legge til rette for sunne transportvaner, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Utvalgsleder Johnsen mener uansett at Lenvik kommune absolutt bør søke når den tid kommer.

- Det er kjempeaktuelt både for den fylkeskommunale gang- og sykkelveien fra Best-stasjonen til Islandsbotn på Silsand, men også for den som skal etableres fra Skogenveien til Sandvikveien på Finnsnes, sier Johnsen.

- Fristen for å søke på neste års tilskudd går ut 1. mai i år. Er dere forberedt?

- Vi har god tid sånn sett, men vi må bare være sikker på at vi får levert en søknad i god tid, sier han.

Ifølge Nylund hadde Lenvik kommune søkt dersom man hadde vært klar over ordninga.

- Dette er helt ukjent for meg. Vi har både fylkeskommunale og kommunale gang- og sykkelveier på tapeten, sier han.

- Ikke søkt

Ordfører i Lenvik kommune, Geir-Inge Sivertsen (H), bekrefter at det ikke er søkt på disse midlene.

- Men det er åpenbart noe vi skal se på. Vi er kjent med ordninga og vi har planer for videre utvikling av kommunale gang- og sykkelveier, sier han.

Skogenveien - Sandvikveien vil ifølge han være et mulig alternativ som Lenvik kommune kan søke midler til.

- Men jeg er usikker på hva slags kriterier som ligger til grunn. Dette er ei positiv ordning som vi må benytte oss av, sier han.