FINNSNES: Utestedet Go2Gate på Finnsnes har hyrt inn Finnsnes Taxi til å frakte både pizza og partyglade finnsnesværinger.

- Vi har nå hatt en liten prøveperiode hvor de har kjørt ut pizza for oss i tillegg til å frakte folk til oss både fredag og lørdag kveld, forteller eier Jørgen Engenes.

Ifølge han har utestedet i løpet av de siste to helgene opplevd en økt aktivitet som en konsekvens av det nye samarbeidet.

- Finnsnes Taxi bringer, innenfor fem kilometer, festglade gjester til oss for 150 kroner. Om det er én eller fem i bilen, spiller ingen rolle. Da får de også gratis inngang fram til klokken 23.00. De som ikke benytter seg av taxi-tilbudet får kun gratis inngang til klokken 22.00, forklarer Engenes.

- Hvem er det som benytter seg mest av tilbudet?

- Faktisk de av en litt eldre alder. Det kan ha noe med pianobaren å gjøre, som for øvrig har vært en suksess de siste to helgene, svarer han og legger til:

- Det har fungert veldig godt. Vi har hatt to gode pianister og til helga kommer en som er ekstra god. Folk liker å sitte rundt pianoet - og her skal vi i løpet av kort tid lage mer plass. Det har  ellers vært en god mottakelse fra gjestene.

Hvorfor Engenes bragte samarbeids-idéen til Finnsnes Taxi, har han et klart svar på:

- Hvis vi to sammen kan skape en bedre aktivitet for begge parter, er det lønnsomt. De står som regel parat når vi stenger dørene, men nå har vi sjansen til å øke aktiviteten dagen gjennom, herunder med tanke på pizzalevering, sier han.

- Hva tjener dere på dette?

- Vi får kortet ned leveringstida på pizza betraktelig. Veldig mange utkjøringer har til tider ført til lang ventetid. Nå har vi sjansen til å levere ut pizza til to forskjellige steder på hver side av byen samtidig. Det er en lønnsom avtale for oss begge, svarer han.

Planer

Engenes og Go2Gate har også planene for videre drift klare;

- Vi skal generelt lage mer underholdning og vi skal ta i bruk storsalen nede til både dansegalla, humor- og boblekvelder. Samtidig skal vi lære av utestedene i Tromsø og prøve deres suksesshistorier ut på Finnsnes, sier han.

- Hvordan synes du starten på 2016 har vært?

- Over all forventning. Pianobar-konseptet har slått an og det stemningen er veldig god. For min del har det vært rågøy å være på jobb, svarer han avslutningsvis.

Positiv til samarbeidet

Daglig leder for Finnsnes Taxi Willy Hansen er positiv til det nye samarbeidet.

- Dette er en prøveordning og vi skal ha ei evaluering etterhvert, men det har fungert godt, sier han.

Finnsnes Taxi opplever i tidsrommet 19.00 til 23.00 på kveldene i helgene en økt etterspørsel.

- Dette er normalt sett tider hvor tiden står ganske stille for oss. Jeg tror dette var en god idé, sier han.

- Dere leverer jo også pizza. Hvordan fungerer det?

- Det går veldig fint. Vi får litt matlukt i bilen, men vi klarer å holde fingrene av fatet, sier han og ler.

Det også er en prøveordning som skal evalueres etterhvert.

Willy Hansen ved Finnsnes taxi er positiv til det nye samarbeidet. Foto: Fredrik Kampevoll