FINNSNES: Tredje dag i retten fikk aktor, forsvarer og bistandsadvokat stille spørsmål til tiltalte.

Ifølge avisa Nordlys var det mest oppsiktsvekkende under torsdagens utspørring da forsvarer, Thomas Randby, tok for seg forklaringen som det ene av parets barn hadde gitt i et politiavhør.

Benekter all tilknytning til IS Mannen som er tiltalt for å ha bortført kona, Ruth Johansen fra Botnhamn og deres fem barn til Syria, benekter all tilknytning til IS. - Redd for arabiske menn

Forsvareren viste til avhøret der jenta forteller at hun så et helikopter eksplodere og kvinner som bar våpen.

- Dette er umulig. Det var ingen helikoptre der vi var, men vi så av og til noen jagerfly, svarte tiltalte på spørsmål om det jenta fortalte var sannsynlig eller ikke.

Forsvarer Rundby spurte også tiltalte, ifølge Nordlys, hva han syntes om at hans eget barn sier hun er redd for at arabiske menn skal komme og drepe henne.

- Det sårer meg som far og jeg vet med sikkerhet at det hun sier er noe bestemora har bedt henne om å gjøre, sa tiltalte i retten.

Ruth til sønnen: Ja, vi dør nå Ruth Johansen forklarte i retten at hun måtte fortelle sin egen sønn at de kom til å dø i Syria. - Godt forhold til barna

Ifølge avisa sa også jentungen i retten at hun er glad for at faren (tiltalte) sitter i fengsel. Det ble han overrasket over.

- Jeg har alltid hatt et kjempegodt forhold til barna mine. Særlig de fire månedene da jeg var i pappapermisjon. Jeg har tatt meg godt av dem og kjørt på turer hvor jeg har handlet ting de hadde lyst på. Det som sies i retten er jeg overbevist over at jenta har blitt bedt av hennes svigermor om å si, sa han.

«Hvis dere snur, så blir dere skutt» Da Ruth Meyer Johansen oppdaget at hun var kommet til Syria og ville snu med hennes fem barn, opplevde hun å bli truet. - Hun angrer

Det kom også fram at tiltalte fortsatt mener at hans kone, Ruth Johansen, fremdeles elsker ham.

- Jeg er sikker på at det hun har gjort mot meg, er gjort under press, sa den han, ifølge Nordlys.

- Hun er fremdeles glad i meg, men det at hun har reist rettssaken mot meg og samtidig gått ut i media, er gjort under press, fortsatte han.

Ifølge den tiltalte skal en kvinne som kjenner kona godt ha fortalt at Ruth angrer på det hun har gjort.