HEGGELIA: Da snurrer man film omtrent hele dagen lang, med start såpass langt ut på formiddagen at alle skal kunne ha god tid til en lang frokost før de går på kino. Samtlige filmer som vises har gratis inngang.

– Heggelia Kino vil også være med å markere jubileet. Vårt bidrag er å tilby gratis kino. Det mener vi er en fin bursdagsgave til alle som benytter seg av tilbudene i Istindportalen, forklarer kinosjef Vidar Fagerli ved Heggelia Kino.

Det åpner med visning av animasjonsfilmen «Innsiden Ut», etter den står den premiereferske norske filmen «Gråtass - Gøy på landet» på programmet.

– Vi kaller dette en premiere, filmen om Gråtass har premiere bare to dager før vi viser den, påpeker kinosjefen.

30 år

Resten av filmene som vises har allerede hatt premiere. En av dem for 30 år siden.

– Den tredje filmen vi viser er «Top Gun», som er aktuell både som 30-årsjubilant og fordi det skal lages en oppfølger av den. Også den såvidt jeg skjønner med Tom Cruise i hovedrollen. En del har sikkert sett denne filmen på DVD, men den bør sees på kino hvis man vil ha fullt utbytte av den. Flyscenene i denne filmer er etter min mening noen av de beste som er laget på film, understreker Vidar Fagerli.

Neste film ut er «Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa».

– Denne filmen hadde i likhet med andre fimer vi viser på søndag premiere i den hektiske førjulstiden i fjor, så alle rakk kanskje ikke så den da. Men nå får de altså en ny sjanse til det.

Neste film på plakaten er «James Bond: Spectre».

– Denne filmen ble sett av over 1.500 mennesker på vår kino, og ble en av de virkelige storkanonene i fjor.

Tåler et gjensyn

«Star Wars: The Force Awakens» hadde også premiere før jul i fjor.

– I likhet med den avsluttende «The Hunger Games»-filmen, som er den siste filmen vi viser på søndag, så er dette en type film fansen tåler et gjensyn med, og kanskje helst på kino.

Før Katniss Everdeen og co gjør rent bord står den kritikerroste filmen «Bridge of Spies».

– Dette er en kvalitetsfilm med Tom Hanks i hovedrollen og Steven Spielberg som regissør, som alle bør se, mener Fagerli.

Tom Hanks innehar hovedrollen i Steven Spielbergs «Brigde of Spies». Foto: Touchstone Pictures
«Gråtass - Gøy på landet!» akter kinosjef Vidar fagerlig å se sammen med sin fire år gamle datter. Foto: Cinenord Kidstory