OLSBORG: Leder av brukerutvalget som består av alle frivillige lag i nedre del av Målselv, Bjarne Olsen, sier det jobbes hardt med å få inn et større perspektiv og litt mer økonomisk fakta, etter at formannskapet kontant avviste å bygge en flerbrukshall i tilknytning til Olsborg skole. En hall som har fått en prislapp på vel 62 millioner kroner. Det er en pris som har fått brukerutvalget til å steile.

– Vi sliter med faktagrunnlaget for en slik pris. Tall vi har innhentet fra andre helt like prosjekter i Kåfjord og Lavangen, viser en helt annet pris enn det som ble presentert for politikerne i formannskapet i Målselv i forrige uke, sier Olsen.

Under 40 millioner

På begge stedene var prislappen under 40 millioner kroner for samme hallen som er planlagt for Olsborg..

– I Kåfjord bygde man hallen for 38, 2 millioner kroner og i Lavangen til en pris på 37, 5 millioner kroner, og det var med basseng. I Lavangen kom konsulentkostnadene på 1, 5 millioner kroner, mens man i Målselv opererer med fem millioner kroner. Derfor forstår vi ikke det regnestykket man er kommet fram til, sier Olsen.

Spille på lag

Olsen er frustrert over at interessekreftene i nerbygda ikke er tatt med på råd før man presenterte tallene for politikerne.

Olsen mener det er et hav av muligheter for å utnytte de ledige lokalene etter at ungdomsskolefløya og søylegangen som knytter sammen barneskolen og ungdomsskolefløya ble lagt ned. Og gymanlegget. Arealutnyttelse som ikke trenger å koste Målselv kommune ei krone.

Gjenbruk

– Vi ønsker å ta tak i rådmannens ønske om å nedeskalere prosjektet. Vi ønsker å være på lag, og vi ønsker at vi sammen kan se på det mulighetsrommet som finnes. Søylegangen mellom barne- og ungdomsskolefløya kan kanskje brukes til en miniatyrskytebane, skytterlaget kan for eksempel overta hele gymanlegget. Og det går fint an å bruke både ungdomsskolefløya og annekset på baksiden. Slik vedtaket i formannskapet ble føler vi oss avskåret fra en slik dialog, mener Olsen.

- Åpen for dialog

Ordfører Nils Foshaug (Ap) mener vedtaket i fromannskapet åpnet for dialog med interessegrupper.

– Målselv kommune skal være en god samtalepartner. Så langt har vi sagt at vi har behov for tilfredsstillende gymsalløsning for elevene på Olsborg skole. Men at Målselv kommune skal bygge en flerbrukshall med skytebane blir ikke aktuelt, sier Foshaug.

For det handler om penger. Penger kommunen ikke har, ifølge Foshaug.

– Dette handler ikke om at Målselv kommune skal hindre folk i å ha tilbud innenfor idrett og kultur, men om penger. En flerbrukshall skal driftes og for hver million vi må betale tilbake må to stillinger bor ti kommunen. Det er den brutale virkeligheten, sier Foshaug.