OSLO: Med Elisabeth Aspaker på tur inn som europaminister, får Alexandrova likevel beholde stortingsplassen.

– Dette må være som å vinne i Lotto, forteller Alexandrova i en euforisk kombinasjon av latter og jubel.

– Blir det feiring med julebrus og småkaker i kveld?

– I kveld feires det med Champagne. Høyre skal ha juleavslutning i kveld, og det blir ekstra deilig nå som jeg får beholde plassen i Stortinget.

Venta lang juleferie

Alexandrova, som sitter i Utenriks- og forsvarskomiteen, gjorde seg klar for en ekstra lang juleferie.

– Vi i Stortinget fikk ikke vite noe om hvordan regjeringa skulle blir før offentliggjøringa i dag. Det var mye i media om at Aspaker ikke lenger skulle være fiskeriminister, og mange trodde hun skulle inn i Stortinget i stedet. Hun hadde da tatt stortingsplassen jeg har. Det langt fra en skuffelse at det ikke ble lang juleferie likevel.

Avskjedsritual

Alexandrova sier det har vært spesielle uker, hvor ryktene hadde svirra.

– Særlig gårdagen var en spesiell. Jeg starta å smårydde og planlegge hva jeg skulle kaste. Som du forstår var jeg helt sikker på at jeg var ute av Stortinget.

For minnenes skyld ble mobiltelefonen plukka frem flittig, og vendt mot ansiktet.

– Vanligvis går jeg inn bakdøra på Stortinget, siden det er den korteste veien til plassen min. I går måtte jeg gå inn hovedinngangen så jeg kunne ta selfie (bilde av seg selv) foran Stortinget, i trappa til stortingssalen og inne i selve salen, ler hun.

– Ny giv

– Nå blir det litt juleferie, så er det bare å brette opp ermene. På nyåret begynner arbeid med langtidsplanene for Forsvaret, noe jeg har sett frem til å kunne bidra med. Jeg føler jeg har fått en ny giv til å gi alt, forteller hun.

Stortingsrepresentanten ser også frem til nærmere samarbeid med Elisabeth Aspaker.

- Det var deilig å høre at Elisabeth tar over som europaminister. Når hun går inn som europaminister så blir hun å ha møte med Utenriks- og forsvarskomiteen en gang i uka. Det blir veldig gøy å få mer kontakt med henne. Hun er en veldig dyktig dame, som jeg ser frem til å jobbe mer med, avslutter Alexandrova.

Alexandrova kunne likevel slippe jubelen løs onsdag. Foto: Privat/Snapchat