FINNSNES: To ganger har brannvesenet i Lenvik måtte rykke ut i høst til Finnsnes ungdomsskole. Det er nok til at brannsjef Arnstein Smevik og branningeniør Sigbjørn Syr har sendt et brev til kommunen, hvor det kommer frem at de midlertidig stenger skolen for all bruk utenom skoletid med umiddelbar virkning.

– Rutiner

I brevet viser brannsjefen og branningeniøren til lovverket, hvor det heter at brannsjefen med umiddelbar virkning kan nekte videre bruk/drift hvis tilsynet avdekker uakseptabel personrisiko/overhengende fare for brann.

– Det nedlegges forbud om bruk av Finnsnes ungdomsskole med umiddelbar virkning for aktiviteter etter skoletid inntil det foreligger rutiner som ivaretar sikkerheten for de som befinner seg i bygget, skriver de to i brevet.

Klær på ovn

Begrunnelsen er de to utrykningene brannvesenet i Lenvik har hatt til branntilløp ved ungdomsskolen i høst. Begge utrykningene har vært til aktiviteter som har foregått utenom skoletid.

Den første utrykningen fant stedet 9. november, mens den siste var forrige uke - 3. desember.

Ved den første utrykningen hadde noen lagt klær på en badstuovn. Og ved den andre utrykningen 3. desember var det ikke iverksatt evakuering.

Ingen nøkkel

– Det var en gruppe på biblioteket som ligger inntil svømmeanlegget som satt helt i ro mens alarmen gikk. Det var heller ikke nøkkel tilgjengenlig for betjening av brannalarmsentral, påpekes det i brevet.

Brevet fra brannsjefen og branningeniøren er datert dagen etter den siste utrykningen, 4. desember.

– Det nedlegges forbud om bruk av Finnsnes ungdomsskole med umiddelbar virkning for aktiviteter etter skoletid inntil det foreligger rutiner som ivaretar sikkerheten for de som befinner seg i bygget, skriver brannvesenet i Lenvik. Foto: Christian A. Unosen