SILSAND: Julgrantenninga på Silsand har ligget brakk i flere år. I fjor tok Rogneveien vel, som er velforeninga i et boligfelt på Silsand, tak og arrangerte julegrantenning.

Det samme gjorde de i år og tradisjonen går sin gang igjen.

- Det har gått kjempefint og alt har foregått via vår facebookside. Mange damer har sittet ut i de små timer og planlagt dette på Internett, forteller Hilde Storsveen.

Sammensveiset

Ifølge henne har også nærmiljøet på Silsand spilt en stor rolle for å alt til å klaffe.

- Vi har fått hjelp fra Senja ski, Coop Extra, Troms Kraft og teknisk etat i kommunen. Bakeriet Nostalgi har også bidratt med sitt og hele Rogneveien har vært i sving, kokt kaffe og stekt vafler, forteller hun.

En spesiell takk ønsker Storsveen å rette til Emilie i boligfeltet. Her har Rogneveien Vel i år også fått lov til å hente juletreet.

- Er der en sammensveiset gjeng

- Ja, veldig og inntekten har vi bestemt skal gå til framtidige julegrantenninger og veldedighet i boligfeltet, svarer hun.

- Viktig for Silsand

- Hvordan føles det å være igang med tradisjonen igjen?

- Det er veldig fint og vi får gode tilbakemeldinger. Andre klasse ved Småslettan skole har synget julesanger og korpset har spilt. Det er litt jobb, men det er absolutt verdt det, svarer hun.

Storsveen er ikke i tvil om at en egen julegrantenning er viktig for Silsand-samfunnet.

- De årene vi har vært på Finnsnes har det ofte blitt litt kaotisk med mange folk. I fjor var det nærmere 500 stykker på grantenninga her på Silsand. Det er et behov og en fin måte hvor vi får markere silsandbarna, forteller hun.

Årets taler var Elin Byberg, og det var ikke tilfeldig.

- Hun har vi valgt siden hun bor her og er engasjert i nærmiljøet, sier Storsveen.