FINNSNES: Hun er nestleder i utvalg oppvekst og kultur i Lenvik kommune og  håper at lag og foreninger kan bli enda flinkere til å søke om midler for å pusse opp eller bygge idrettsanlegg.

- Regjeringa går nå inn for en tilleggsbevilgning på hele 48.1 millioner kroner til kompensasjon av merverdiavgift ved bygging av idrettsanlegg, sier hun og fortsetter:

- Frp i regjering viser vilje til å satse på barn og unge. De innvilger 100 prosent av alle de 407 godkjente søknadene i år også, slik som i fjor, smiler Hov.

- Full innvilgelse

Ordninga, som forvaltes av Norges idrettsforbund, sikrer at idrettslag blir kompensert for den merverdiavgiften de allerede betaler i forbindelse med bygging og opprusting av sine anlegg.

- Idretten i Lenvik benytter seg av denne ordningen og om søknadene blir godkjente som spillemiddelsøknader vil det være et viktig ledd i den totale finansieringen for de ulike arenaene, forklarer hun.

- Den store økningen i søknadsbeløp de siste årene viser at kompensasjonsordningen imøtekommer et stort behov. Lotteri- og stiftelsestilsynet har i 2015 utbetalt 123,8 millioner kroner i kompensasjon, fordelt på 407 søknader, forklarer 25-åringen og fortsetter:

-  Samlet godkjent søknadsbeløp var 171,9 millioner kroner og regjeringens forslag om en tilleggsbevilgning på 48,1 millioner kroner vil altså gi alle godkjente søkere full innvilgelse av godkjente søknadsbeløp.

- 25.000 ekstra

I dag har verken Lenvik kommune eller politikerne, ifølge Hov, en total oversikt over hvem som søker og hva de søker, siden dette utføres av klubbene direkte til Lotteri- og stiftelsestilsynet.

I 2014 søkte FK Senja, og fikk innvilget 96.8795 kroner.

I 2015 søkte Gibostad IF, og har foreløpig fått innvilget kr 62.604, og kan vente seg rundt 25.000 ekstra som følge av regjeringens forslag.

- Som politiker vil jeg oppfordre alle lag og forening til å levere gode søknader og planer.  Man må søke for å jobbe for bygging av idrettsanlegg og fremme lokalidretten som er en viktig møteplass i hele kommunen vår, avslutter Hov.