FINNSNES: I alt 77.109 bilder og to filmer som viser seksuelle overgrep, eller seksuell fremtsilling av barn, må 66-åringen svare for når saken skal opp i Senja tingrett senere i november. Politiet mener mannen skal ha sittet på overgrepsmaterialet fra februar 2010 til han ble pågrepet i 2013.

Ifølge tiltalen gjorde mannen ti bestillinger av i alt 14 forskjellige fotosett i løpet av en periode på fem måneder i 2010.

Materialet skal ha blitt gjort tilgjengelig elektronisk og gjennom posten.

Tatt av Kripos

Politiadvokat Linn Eidissen  forteller at Lenvikmannen ble tatt i forbindelse med en aksjon der man fikk bistand fra Kripos.

– Det dreier seg om et internasjonalt samarbeid og på bakrunn av opplysninger fra utlandet ble også noen norske brukere av fildelingsnettverket tatt, forteller Eidissen.

Hun legger til at politiet ser alvorlig på alle saker som har med seksuell fremstilling av barn å gjøre.

Politiadvokaten er også klar på at dette er et omfattende beslag, og at dette desseverre ser ut til å være noe man ser mer og mer av.

– Jeg har hatt befatning med flere saker innenfor dette feltet og dessverre så ser vi at det ofte er snakk om betydelige mengder materiale som beslaglegges.

Eidissen mener at de som sitter bak skjermene sine i aller høyeste grad er med på å opprettholde industrien.

– Det er åpenbart. Dette handler om etterspørsel, slår hun fast.

Risikerer fengsel

66-åringen fra Lenvik er tiltalt etter straffelovens paragraf 204, bokstav a. Dersom mannen blir dømt risikerer han bøter eller fengsel i inntil tre år.

Mannens forsvarer, Kjetil Rege, sier til Folkebladet at an så langt ikke har kommet i kontakt med tiltalte og at han derfor ikke kan kommentere saken på klientens vegne.

Den 30. november må 66-åringen møte i Senja tingrett. Foto: Stian André Lund