SENJAHOPEN: Tirsdag var FK Senjas fotballakademi for første gang i Senjahopen.

Med 50 deltagere på den aller første økten ble oppstarten en stor suksess.

- Interesse

– Det er hovedsaklig fordi det har vært stor interesse at vi er her. Og det er ikke til å stikke under en stol at Nord-Senja har hatt særdeles gode støttepsillere til klubben i alle år. Dette er en måte for oss å gi noe tilbake på, sier Jimmy Nilsen, som sammen med Jorge Cuadrado Reyes er ansvarlige for akademiet.

Det deltagerne på akademiet får trening i er hovedsaklig motorikk, bevegelse og tekniske øvelser. Men mest av alt er det viktigste å ha det gøy.

– Vil vil skape aktivitet. Dette er et ekstra tilbud til de som ønsker litt ekstra. Det skal ikke være på bekostning av noen lag, det er ment som et supplement til et tilbud de allerede har for å skape ekstra aktivitet, sier Nilsen.

Ivrig spanjol

Selv om han snakker en blanding av norsk, engelsk og spansk, gjør spanjolen Jorge Cuadrado Reyes seg forstått hos de ivrige deltagerne.

– For meg er språket et lite handikap, men jeg blir forstått perfekt av de yngste ungene. Noen ord er på engelsk, noen på norsk, men kommunikasjonen mellom oss er bra. Jeg blir glad når jeg ser at de skjønner hva jeg sier, forteller Reyes med et smil.

Han var fornøyd med den første treningen i den iskalde Senjahallen.

– Den første trening lærer man mye. Den neste vil bli bedre og den etter der vil bli enda bedre, sier han.

Han håper at FK Senja skal bli en klubb for hele eventyrøya.

– Det hadde vært fint om hele Senja føler seg identifisert med klubben vår. Tirsdagen var første steget mot det.

«Working with glede»

Selv om det å ha det gøy med fotball og å skape aktivitet er det viktigste, gjør det ikke noe for trenerne om spillere fra akademiet en gang blir gode nok for A-laget.

– Overhodet ikke. Det er klart vi ønsker at spillerne skal utvikle seg og at de skal kose seg med det de gjør. Dette skal være artig, motiverende og inkluderende. Vi ønsker at alle skal ha det bra og at de får en god opplevelse, sier Nilsen.

Akademiet på Silsand har i år økt til 100 deltagere. Totalt er det altså 150 unge fotballspillere tilknyttet FK Senjas akademi.

– Det som er spesielt gledelig er at vi har fått de minste jentene med. De er 26 stykker totalt, sier Nilsen.

Og kanskje blir det noen nye ord å lære også på akademiet.

– Det absolutt aller viktigste er: Working with glede, avslutter Cuadrado Reyes.

Det var fokus på pasninger under tirsdagens trening. Her er Kornelia Sand fra Husøy i aksjon. Foto: Knut Løkse Nilssen
Oppstarten av akademiet i Senjahallen i Senjahopen tirsdag ble en stor suksess. Her er det Jorge Cuadrado Reyes som er igang med en av sine øvelser. Foto: Knut Løkse Nilssen
Jorge Cuadrado Reyes (t.v.) og Jimmy Nilsen er trenere på Senjas akademi. Foto: Knut Løkse Nilssen