Sp valgte å skilles med posisjonspartnerne Høyre, Frp og KrF da Lenvik kommunestyre torsdag skulle behandle den foreslåtte økningen av investeringsramma for å bygge ny ungdomsskole på Finnsnes. Varaordfører Gunnleif Alfredsen (Sp) understreket overfor kommunestyret at de ikke kunne stemme for å øke ramma, og at det utelukkende handlet om økonomi.

I og med at de tre Sp-politikerne «vandret over til den andre siden» ble dermed posisjonen i mindretall — helt til de fikk drahjelp fra Martin Ness (Ap).

– Det er blitt sagt at jeg står så steilt fordi jeg skal redde posisjonen, men det handler ikke om det. Jeg er steil fordi jeg vil redde en god skole for ungene, påpekte Ness da han forklarte hvorfor han kom til å stemme slik han gjorde.

Ap-politikeren la ikke skjul på at han følte et stort press på sine skuldre, men påpekte at han likevel ville stå rakrygget.

Redd for økonomien

Godt og vel tre timer tok det kommunestyret å få behandlet skolesaken, men til syvende og sist ble det med knappest mulig flertall — med 16 mot 15 stemmer — vedtatt at investeringsramma for nye Finnsnes ungdomsskole økes fra 217 til 242 millioner kroner.

Det til tross for mange advarsler fra opposisjonen.