BARDUFOSS: Det knytter seg stor spenning til hvem som overtar som rådmann i Målselv etter Rita Johnsen. Søknadsfristen gikk ut søndag. Søkerlista er så langt ikke offentlig, men Balsfjord-rådmann Hogne Eidissen bekrefter overfor Folkebladet at han er en av de totalt seks søkerne.

– Ja, jeg har søkt på stillingen. Men nå skal det jo kjøres en prosess, og jeg vet jo ikke hva den vil bringe, sier Eidissen.

Eidissen synes Målselv er en spennende kommune og ønsker gjerne å være den som overtar etter Rita Johnsen som har sin siste arbeidsdag fredag 26. juni.

Seks søkere

Søknadsfristen gikk ut søndag, og det er Bedriftskompetanse som har kjørt søknadsprosessen for Målselv kommune. Personalsjef i Målselv, Kari Kvisle var ikke tilgjengelig på mandag, men i følge ordfører Helene Rognli er det totalt seks søkere til rådmannsjobben.

Utvalg

– Jeg har bare i all hast fått vite at det er seks søkere. Hvem de er og hva de er vet jeg ikke ennå. Men når jeg kommer på jobb i morgen regner jeg med at jeg har listen, sier Rognli.

Det er et utvalg bestående av Rognli, varaordfører Bengt Magne Luneng (Sp), Steffen Jakobsen (Ap) og tillitsvalgte fra Utdanningsforbundet og Fagforbundet som skal finne fram til en kandidat som skal legges fram for kommunestyre som skal godkjenne eller forkaste kandidaten.

– Hurtig prosess

– Vi satser på en hurtig prosess, og vi har sagt at målet er å ha det første intervjuet 15. mai. Finner vi en kandidat blant de seks vil vi legge det fram for kommunestyret 11. juni, sier Rognli.

Hogne Eidissen sier han søkte på jobben fordi han mener Målselv har både utfordringer og er inne i en utvikling han finner spennende.

Skifte beite

– Vi har utfordringer i Balsfjord i massevis, og det skjer også mye spennende i kommunen, men jeg har vært rådmann her i seks år til sommeren. Da er det kanskje på tide å foreta et skifte og prøve noe nytt, og kanskje er det bra for organisasjonen her i Balsfjord å også få en ny rådmannn, sier Eidissen, som er fra Grønli på Senja. I dag bor han på Silsand.

Før han overtok som rådmann i Balsfjord var han rådmann i Dyrøy i tre år.