SALANGEN: Avdelingsleder ved Sjøvegan videregående skole har, ifølge henne selv, jobbet i en "mannsalder" med integrering og arbeid mot å tilpasse utenlandske elever det norske samfunnet.

- Det spesielle med den videregående skolen vår er at en stor del av elevene får kommer opprinnelig ikke fra Norge. Dette fordi vi har et opplegg her som er spesialtilpasset dem. Ungdom som er mellom 16 og 20  år kan nemlig få grunnskoleopplæring hos oss, og dermed få en videregående utdanning etter det. Rundt en tredel av alle elevene på skolen vår er flerspråklige elever.

I fjor var den videregående skolen nominert til Benjaminprisen, en årlig pris som deles ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering. Prisen ble til etter Benjamin Hermansen, som ble drept 15 år gammel i 2001, et drap som viste seg å være rasistisk motivert.

Skolen var lenge med i kampen om seieren, og var blant de fem finalistene. I utkåringen av vinneren ble også skolen nevnt for deres opplegg.

- Det var jo hyggelig å bli nevnt. Vi var jo lenge tett i løypa, så det var jo artig at vi kom blant de fem beste skolene, og attpåtil ble nevnt når vinneren ble kåret.(Folkebladet.no)