BARDU: - Jeg har jo jobbet som aksjonsleder for TV-aksjonen i en årrekke, så det var nærliggende for meg å tenke i disse baner. Samtidig så er det jo populært å gi navn til dyr, så da tenkte vi jo at det går an å prøve noe slikt når vi først hadde noen ulveunger som trengte navn, sier Heinz Strathmann, daglig leder for Polar Park.

Muligheten for å gi ulveungene navn ble auksjonert bort under årets TV aksjon, og pengene går dermed til et veldedig formål. Det var Sven – Ove Kolstad fra Trondheim som vant auksjonen, med et bud på 5.400 kroner. Så skjedde noe uventet.

- Når Sven-Ove vant auksjonen, så betalte han og alt var greit. Men når han i ettertid fortalte broren sin om dette, så ville han igjen gjerne navngi to av de fire ulvene som manglet navn. For dette ville han betale 20.000 kroner ekstra til oss, og dermed TV-aksjonen, forteller Strathmann.

Over all forventning

Han er henrykt over beløpet, som med god margin gikk over hans spådommer på forhånd.

- Vi hadde jo ikke kjempestore forventninger. Jeg gikk rundt og håpet på å komme opp i 10.000- kronersklassen. Så da sier det seg jo selv at jeg er veldig veldig fornøyd med at vi fikk inn over 25.000 kroner til det veldedige formålet.

Norrøne navn

Strathmann uttrykker glede over å kunne få bidra til årets TV-aksjon, som gikk til Kirkens Nødhjelp. Samtidig så forteller han at auksjonen har bidratt til økt oppmerksomhet rundt Polar Park. Nå har ulveungene fått navn, noe han er fornøyd med.

- Broren til Sven-Ove oppkalte ulveungene etter de to barna sine, mens Sven Ove selv ville gi navn som vi også var tilfredse med, så da landet vi på norrøne navn, noe vi er fornøyd med.

De fire ulveungene heter Taj, Brage, Frøya og Frigg. Det har ikke lyktes Folkebladet å komme i kontakt med Sven Ove Kolstad for en kommentar.