FINNSNES: På blanketten, som forsåvidt informerer om endring av prisene for leie av postboks, står det at at postlevering til postbokser skjer mandag til fredag. Lørdag nevnes altså ikke. Informasjonsdirektør i PostenNorge, Tina Mari Flem, kan dog informere Folkebladet om at de ikke allerede nå har begynt å forberede seg på fem dagers postombæring, i stedet for seks.

- Dette er rett og slett en feil fra oss. Det skal selvsagt stå mandag til lørdag. Det vil bli sendt ut en korrigert versjon til kundene våre som mottok denne. Vik beklager selvsagt de ulempene og de spørsmålene som er kommet opp i ly av denne feilinformasjonen, skriver Flem i en melding til Folkebladet.

Planlagt kutt

Trykkfeilen kom på et tidspunkt der kutt i antall dagers postombæring allerede er oppe til høring. Tirsdag 21. oktober ble det klart at regjeringen er villig til å tillate Posten til å kutte ut postombæringen på lørdager. Dette kuttet kan visstnok føre til at staten vil spare rundt 400 millioner kroner. Men et svar på dette forslaget vil sannsynligvis ikke komme før i starten av desember. Informasjonsdirektøren ble selv meget overrasket over informasjonen som stod på skrivet deres.

- Feilen ble oppdaget rett før utsendelsen. Posten valgte likevel å sende det ut. Årsaken til dette er at hensikten med dette kortet er å informere om nye priser så tidlig som mulig – og prisene er fortsatt korrekte. Det er kun at det skulle stått man-lør, som er feil, og ikke man-fre, skriver Tina Mari Flem i en e-post til Folkebladet.

Ifølge Flem så var det 105.000 kunder som mottok denne blanketten.

Fort oppdaget

- Det er bra folk er observante. Nå er vi snart klare til å sende ut et nytt skriv til alle som mottok denne blanketten, med rett informasjon denne gangen.

Flem sier samtidig at slikt som dette skjer dessverre en gang iblant.

- Vi har jo store produksjoner, og mange vi skal forholde oss til, men slike feil oppstår heldigvis sjelden.

Det var denne blanketten som ble sendt til over 100.000 kunder. Feilene er merket med rosa Foto: Øyvind Stenøien