OLSBORG: Bjarne Olsen har 15 års medlemskap i Målselv Ap bak seg, og har sittet mange år som partiets representant i kommunestyret. Nå har han fått nok og meldt seg ut av partiet.

Svært overraskende

Olsen ønsker ikke å gå i detaljer, men den åpenbare årsaken er måten partiet, og til slutt kommunestyret i Målselv, i forrige uke gravla prosjektet om en flerbrukshall på Olsborg.

– Ja, jeg har meldt meg ut av partiet. Jeg ønsker ikke å være med på dette lenger, sier Olsen.

– Føler du at politikerne har hatt en negativ holdning til dette prosjektet hele tiden?

– Jeg gjør meg mine egne tanker, men ønsker ikke å lansere noen konspirasjonstanker. Jeg forholder meg til at vi ikke fikk være med å se på tallene kommunen la til grunn, og til vedtaket om at det ikke blir noen flerbrukshall på Olsborg. Jeg hadde trodd da kommunestyret enstemmig sa ja til å gå videre med prosjektet, og bevilget 500. 000 kroner til prosessen, at det ville gå en annen vei. Derfor kom vedtaket nesten som lyn fra klar himmel. Jeg har full respekt for politiske vedtak, men det må være vedtak som folk forstår, sier Olsen.

Jobbet iherdig

Olsen har ledet utvalget som representerer brukerne av en flerbrukshall. Utvalget har jobbet mye og intenst for å legge fram et solid faktagrunnlag for en flerbrukshall i stedet for å bare bygge ny gymanlegg ved Olsborg skole.

Utvalget Olsen har ledet reagerte med vantro da kommunen la fram kostnadstall på 62 millioner kroner. Brukerne har lagt fram det de mener er solid dokumentasjon på at en slik hall ikke koster mer enn rundt 38 millioner kroner.

Skandaløst

På direkte spørsmål om måten politikerne har behandlet denne saken på, svarer Olsen:

– Skandaløs, rett og slett. Vi har jobbet mye, skaffet omfattende dokumentasjon og har bedt gang på gang om å få være medspiller og bidragsyter i dette prosjektet, men er blitt avspist. Det har irritert meg kraftig at vi ikke har fått en dialog med politikerne. Det er ikke verst for meg, men for foreldre og barn som har skapt en forventning til dette prosjektet, sier Olsen.

– Folks rett

– Jeg synes det er trist, men det er folks rett å melde seg inn og ut av politiske partier.

MOEN: Det er ordfører Nils Foshaug (Ap) kommentar til at Bjarne Olsen har valgt å melde seg ut av partiet.

Foshaug står fast på at det var riktig å si nei til å bygge en flerbrukshall på Olsborg skole.

Om hvorfor politikerne ikke ville la brukerutvalget på Olsborg få legge fram sine tall for en flerbrukshall, svarer Foshaug:

– Jeg har en rådmann jeg har full tillit til. Og vi har tunge løft som nytt sykehjem og boliger med tjenestetilknytning foran oss, og da har vi ikke økonomi til å bygge den hallen, sier Foshaug.