– Vi ønsker å lage en møteplass for ungdommen og for folket, ikke bare for Finnsnes, men for hele regionen, sier daglig leder Tord Magnussen i Finnsnes Forum.

Stedet som skal huse møteplassen er det gamle posthuset ved torget på Finnsnes. Her har Finnsnes Forum stått på tidlig og sent i lang tid for å sikre lokaler egnet for møteplassen, stedet hvor mennesker kan møtes til ulike aktiviteter og i ulike sammenhenger.

– Vi har gjort litt research blant våre medlemmer, og det de fleste ønsker er en møteplass. Ungdommen, byen og regionen trenger en møteplass, og det skal de få her, sier Magnussen.

Ikke bare en uteplass

I forbindelse med at Finnsnes for øyeblikket er fri for en uteplass, ytret de fra Finnsnes Forum tidligere at de ville steppe inn og se om de klarte å gi et ekstra tilbud. Magnussen understreker imidlertid at posthuset langt fra er som en uteplass å regne.

– Det kan være en uteplass også, men det handler mer om alt det man får til sammen med medlemmene i Finnsnes Forum. De tingene vi gjør på uteplassiden vil for øvrig være såkalte eventer, poengterer Magnussen.

– Hvilke aktiviteter skal dere konkret ha her?

– Finnsnes Forum er et næringsforum, en organisasjon som eksisterer for medlemmene, så da blir det veldig opp til dem hva vi fyller denne møteplassen med faglig sett. Vi er også deleier av barnebyen, og vil med det også fokusere på barn og unge og deres behov for en møteplass, sier Magnussen.

Rørende engasjement

Barn og unge vil i den anledning bli invitert inn for å sammen med Finnsnes Forum finne ut hvilke aktiviteter og tilbud som ønskes.

– Så gjelder det for Finnsnes Forum, som også er Finnsnes i Fest, å koble disse aktørene — næringslivet, Finnsnes i Fest, barn og unge — sammen for å få en arena som gjør samhandling mulig, og som på sikt bidrar til å løfte byen og regionen.

– Det er blitt fantastisk flott, og vi får udelt positive tilbakemeldinger fra alle som kommer innom og ser. Nå håper vi bare at folk tar det i bruk, sier Magnussen.

Beate Seljenes, som er prosjektleder for utvikling av kulturnæring i Midt-Troms i Finnsnes Forum, forteller om et enormt stort engasjement — både blant frivillige, privatpersoner og næringsliv — for å bidra til arbeidet med posthuset.

– Vi har reist rundt og tigget maling, møbler og tjeneser og fått bare positive tilbakemeldinger — vi har fått hos alle som har hatt noe å gi. Det er ganske rørende å tenke på at det er så mange som heier på oss, sier Seljenes.

9. desember kjører Finnsnes Forum et arrangement for å markere åpninga av posthuset.