Ifølge mannens forsvarer, Bjørn Morten Litveit Hansen, har mannen siden mandag morgen sittet i nye avhør på politihuset, melder avisen iTromsø.

– Så langt har politiet tatt opp med ham det som har fremkommet i etterforskningen de siste tre ukene, sier Hansen.

Ifølge Hansen vil politiet trolig be om forlenget varetektsfengsling på bakgrunn av det som nå foreligger av informasjon i saken.

– Men politiet har ikke tatt stilling til spørsmålet om forlenget fengsling ennå. Vi får nok ikke en avklaring på det før fristen nærmer seg, sier han.

Vil motsette seg fengsling

Hansen ønsker ikke å gå nærmere inn på hva politiet har konfrontert samfunnstoppen med av nye bevis.

– Detaljene i avhørene har jeg ikke lyst til å gå inn på, sier han.

Ifølge forsvareren har han og hans klient holdt av hele mandagen til avhør.

– Det er mulig det blir nye avhør tirsdag, men det er ikke avklart ennå, opplyser han.

– Hvordan har din klient det?

– Det er klart dette går inn på ham, men han er fattet. Det er rettet alvorlige anklager mot ham, og han er opptatt av få løst opp i dem. Det er også derfor han bidrar med å forklare seg.

Samfunnstoppen vil ifølge Hansen motsette seg videre varetektsfengsling dersom det blir aktuelt.

Kontakt med asylsøkere

Mannen ble i begynnelsen av januar pågrepet og siktet for å ha å ha utnyttet sin stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold for å skaffe seg sex. Etter en uke i varetekt, ble siktelsen utvidet til også å omfatte utnyttelse av mindreårige i særlig sårbare posisjoner. Mannen nekter straffskyld.

Den ene bodde tidligere på et mottak for enslige mindreårige i Troms, mens den andre er tidligere beboer ved et asylmottak i Tromsø. Sistnevnte hadde også status som fornærmet da samfunnstoppen i 2015 ble anmeldt for lignende forhold. Saken ble henlagt på bevisets stilling.

Den siktede mannen har tidligere hatt en svært betrodd stilling som medførte kontakt med blant annet asylmottak og barnevernsinstitusjoner.

iTromsø har tidligere avslørt at han ved flere anledninger skal ha besøkt institusjoner på uvanlige tidspunkt og krevd å få være alene med enkelte beboere. Bufetat har bekreftet at de tok opp behovet for å avklare mannens roller med Bufdir for fem-seks år siden.

Vil oppsummere etterforskningen

Politiinspektør Elin Norgård Strand vil heller ikke kommentere hva som har fremkommet av nye bevis mot samfunnstoppen.

– Men materialet vi nå konfronterer ham med – de viktigste delene av etterforskningen så langt – er omfattende. Nå skal han få kommentere det, sier hun.

– Onsdag og torsdag vil vi summere opp resultatene av etterforskningen så langt og hva vi har planlagt å gjøre fremover. Da får vi vurdere hva vi har igjen av sentrale etterforskningsskritt som den siktede kan påvirke, sier hun.

Politiet mener det er grunn til å mistenke at mannen skal ha utnyttet flere personer enn de to som i dag har status som fornærmet i saken. De siste fire ukene har de forsøkt å identifisere andre ofre.

Så langt har politiet avhørt et 30-talls vitner, samt tatt beslag i store mengder data.

– Har avhørene av vitner ført til nye bevisbeslag?

– Det sitter jeg ikke på detaljinformasjon om, men det er i løpet av de siste ukene innhentet en del dokumentasjon.

Blant annet har politiet tatt beslag i reiseregninger og annen dokumentasjon fra tidligere arbeidsgivere, sier Strand.