SIFJORD: En stein sperrer fylkesvei 232 i Sifjordbotn etter at en stein har rast ut i veien.

Tidligere ordfører i Torsken, Hans Peder Pedersen, sier til Folkebladet at steinen har løsnet og falt ned fra fjellet Stortinden.

– Kunne gått ille

Pedersen måtte selv ut for å stoppe trafikken og han forteller at det står to trailere som skulle til Flakstadvåg for å hente laks. I tillegg har sjåføren på skolebussen fra Medby fått beskjed om hendelsen.

- Steinen har lagt seg sånn at den dekker veibanen. Dette kunne gått riktig ille. Det er en del pendlertrafikk med folk som reiser frem og tilbake, sier Pedersen som også forteller at dette er ei strekning som har hatt flere steinras.

- Det har vært flere nestenulykker i det samme området. Noen steiner har gått rett gjennom autovernet og ned i havet, forteller Pedersen.

I den såkalte Torskenpakken ligger det inne at den aktuelle strekninga skal rassikres fra høsten.

– Glad ingen ble skadet

Ordfører i Torsken, Fred Flakstad, sier at han først og fremst er glad for at ingen ble skadet i forbindelse med seinraset.

– Vi vet at dette er et rasutsatt område og nettoppp derfor har vi dette med i Torskenpakken, sier Flakstad og opplyser samtidig at de så sent som i forrige uke hadde samferdselskomiteen fra fylket på rundtur for å se området.

Flakstad opplyser at reguleringsarbeiet er ferdig og at anbudet lyses ut i disse dager.

- Nå ser vi med all tydelighet hvor viktig det er at rassikringa blir realisert så snart som mulig slik at alle kan få en trygg vei. Dette er alvorlig og det er risikofylt, spesielt nå i vårløsninga. Vi håper på oppstart i løpet av året, men hovedarbeidet er planlagt åsettes i gang i 2018, sier Flakstad.