FINNSNES: I underkant av to år har Line Miriam Sandberg (Frp) fra Silsand vært fylkesråd for næring, kultur og tannhelse i Troms. Fredag ble det nye fylkesrådet presentert og Sandbergs parti får ingen poster i posisjon den kommende perioden.

- Med den kunnskapen jeg har fått som fylkesråd, tror jeg det blir mer spennende og interessant som  opposisjonspolitiker på fylkestinget, sier hun.

Målet hennes er uansett det samme som alltid:

- Nemlig å gjøre det beste for Troms og arbeide for de gode sakene for å få til utvikling, verdiskaping og sysselsetting i Troms, forteller hun.

Torsdag kveld fikk hun imidlertid beskjed om at hun måtte komme å «pakke ned» kontoret sitt.

- Det kom veldig «plump» på, men det er den brutale virkeligheten ved å være politiker; ingen arbeidsmiljølov virker, det er ingen oppsigelsestid og det er ingen vern om arbeidet ditt. Det er ofte kort og brutalt, forteller hun.

Lang fartstid

Sandberg henger ikke med hodet av den grunn. For samtidig som hun skal fortsette som fylkestingspolitiker, skal hun også ut i arbeidslivet igjen. Hun er også konstituert gruppeleder for Lenvik Frp og valgt inn kommunestyret.

- Jeg håper det er noen som ser verdien av kompetansen jeg har ervervet meg og mitt engasjement.  Jeg har sittet i 12 år på fylkestinget og har vært førstekandidat for Frp i to perioder. Jeg har også vært leder av næring- og kulturkomiteen i én periode og jeg sitter fortsatt i styret til Helse Nord etter åtte år, presiserer hun.

Sandberg er opprinnelig utdannet interiørkonsulent og har tidligere vært daglig leder i rørleggerbransjen.

- Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på kommunepolitikken igjen, sier hun.

Sterk stemme

Sandberg er spent på det nye fylkesrådet.

-  Jeg lurer på hva slags holdning de har til sjømatnæringa og oppdrett. Jeg er også spent på hva slags mål de vil sette seg, sier hun.

- Hva har du utrettet i din forholdsvis korte periode?

- Jeg tror jeg har vært med på å øke aktiviteten i regionen. Jeg vet at jeg har bidratt til prosjekter innenfor næring og kultur. Jeg vet også at jeg har vært en driver for å få igang prosjekter i Midt-Troms. Jeg har vært en viktig brikke for blant annet sjømatnæringa i regionen, sier hun og håper at både næringslivet og kulturlivet i Troms er fornøyd med jobben hun har gjort.

Sandberg har følgende å si om sin etterfølger:

- Willy Ørnebakk er en veldig hyggelig fyr og han har mye kompetanse innenfor feltet. Jeg håper at han blir bedre kjent med Midt-Troms, sier hun og oppfordrer han til å reise og lytte til folket.

Line Miriam Sandberg (Frp) er konstituert gruppeleder for Lenvik Fremskrittsparti og skal den kommende perioden inn i kommunestyret. Foto: Marco Bjørklund