FINNSNES: NKS inviterer, sammen med Aglapsvik Sanitetsforening, til åpent møte i bygdehuset på Sørvika mandag 22. september. Dette gjøres i forbindelse med sanitetens uke. Hvert år tas et viktig tema opp under arrangementet, og for tredje år på rad så er det temaet "Sammen mot vold, vold mot kvinner".

Rannveig Lorentsen er leder for Aglapsvik Sanitetsforening. Hun understreker hvor viktig det er å sette årets tema på agendaen.

- Vold mot kvinner er et alvorlig problem, et problem som vi må ta på alvor. På møtet skal vi ta opp ulike aspekter ved temaet, blant annet hvordan man kan hjelpe de pårørende.

Lorentsen sier at det er ikke bare kvinnene som volden går utover.

- Barn er jo også veldig utsatt i slike situasjoner. Siden volden ofte foregår i hjemmet, så får ungene med seg når moren deres blir slått.

På tema-programmet til NKS blir det presentert flere måter som kan forebygge mot vold. Å sette dagsorden og å drive politisk påvirkning er bare to av punktene.

- Vi trenger mer kunnskap om dette, det er klart. Men vi kan også si at  vi har mer enn nok kunnskap til å forebygge. Vi får besøk av helsesøstertjenesten på møtet, som skal hjelpe med å informere om hvordan de reagerer når vold forekommer i nære relasjoner.