11. august braker andre etappe av årets Arctic Race og Norway løs, etappen hvos syklistene skal suse innom både Brøstadbotn, Skøelv og Sørreisa. I den anledning oppstår det et behov for hjelp fra frivillige.

– Vi trenger frivillige til å sikre løype. Disse skal rett og slett passe på at folk ikke går inn i løyetraseen, forteller Moe.

Rundt 45 frivillige

De frivillige vil plasseres ut på kontrollposter langs løypa. Moe anslår at det i Sørreisa vil være behov for rundt 25 frivillige, mens tallet er omlag 20 i Dyrøy.

– Jeg ønsker også veldig gjerne at vi har flere frivillige enn det totalt er behov for. Dette for å ha noe å gå på dersom det skulle bli noe frafall.

– Jeg vil oppfordre pensjonister, lag, foreninger og andre voksne til å melde sin interesse til å stille som frivillig, både til Sørreisa og Dyrøy. Dette kommer til å bli spesielt, og jeg tror egentlig at det er så stort at vi ikke egentlig greier å se konturene av det. Det å få være med som vakt i et heidundrende folkeliv må være en glede, sier Moe.

Litt bekymret

– Det er jo midt i ferietida, noe som bekymrer meg litt. Dette er jo også ei tid hvor det er mulig at det er en masse festivaler, fotballturneringer og slikt, sier Moe.

Han håper likevel på at det ordner seg. Moe forteller også at de som stiller som frivillige vil motta en liten påskjønnelse fra kommunen.

Folkebladet-TV: Her er årets etapper i Arctic Race of Norway

– Vi har også fått vite at de frivillige vil få en gave fra Arctic Race, men de ville ikke opplyse noe om hva dette er. Et lite mysterium altså, smiler Moe.