Finnsnes: Midt-Troms-mannen i slutten av 20-årene er i Senja tingrett dømt for tre brudd på vegtrafikkloven, og må tilbringe 24 dager i fengsel, i tillegg til å måtte være fotgjenger de neste 19 månedene.

Det var i juni i fjor at mannen i sin uregistrerte bil ble målt til 107 km/t i en 50-sone langs E6 i Rana kommune.

Overfor Senja tingrett har mannen erkjent straffeskyld, og bekreftet at han på det meste hadde en hastighet på 107 km/t.

Festet kvelden før

I sin forklaring sa mannen at han ville teste ut bilen sin, men at det ikke lot seg gjøre på en lukket bane. Derfor måtte han gjøre det langs den aktuelle strekningen.

Han ble i tillegg stoppet med en promille på 0,4, og fortalte i retten at det ble inntatt alkhol frem til like etter midnatt kvelden før.

Påtalemyndighetene ønsket en litt strengere straff enn det som ble gitt, ettersom mannen tidligere er dømt for overtredelser av vegtrafikkloven, men han fikk mildere straff i form av tilståelsesdom.

Likebehandling

I retten forklarte siktede at han er helt avhengig av førerkortet for å kunne fungere i jobben, men det valgte retten å ikke ta til følge.

I dommen slås det fast at de aller fleste er avhengige av førerkorte i forbindelse med jobb, og at det ikke sees noen spesiell grunn til at vedkommende rammes hardere enn andre. Likebehandling må veie tyngst, står det videre, og mannen må derfor få hjulene til å gå rundt på andre måter det neste halvannet året.