SØRREISA: "Sørreisa kommunestyre oppfatter Regjeringens forslag til Langtidsplan som en helt uforståelig nedbygging av forsvarsevnen i Nord-Norge", konstaterer kommunestyret i Sørreisa i en høringsuttalelse.

I uttalelsen konstaterer sørreisapolitikerne at det bare er landstyrker og Heimevern støttet av fly, marine og helikopter som kan sikre integritet i Nord-Norge.

Helikopterskvadronen

"Regjeringens forslag om å utrede Hæren, Landstyrkene, oppfattes som en uforståelig varslet nedlegging av Brigade Nord. FMR (red.anm. Fagmilitært råd) har derimot foreslått at Brigade Nord skal videreføres", poengteres det i uttalelsen.

Videre peker Sørreisa kommunestyret mener også at det er totalt uforståelig at langtidsplanen har utelatt å beholdehelikopterskvadronen, 339, som dedikert støtte til Brigade Nord og med Bardufoss som hovedbase for helikopter.

Fagmiljøet finnes her

Kommunestyret tar også opp at Programmeringssenteret nå foreslås flyttet til Rygge.

"Også dette er totalt uforståelig. Nærheten til NAOC (red. anm. Nasjonalt luftoperasjonssenter) på Reitan er nå ikke lenger et viktig argument. Fagmiljøet finnes ved CRC Sørreisa. Et eventuelt alternativ til Reitan må derfor være Sørreisa, og ikke en distriktspolitisk begrunnelse for å legge det til Rygge", heter det i uttalelsen.