FINNSNES: – Et fantastisk initiativ som jeg håper vil vekke nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, sier fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms, Line Miriam Sandberg, om VM i sjømat i en pressemelding.

Todelt

Northern Delight heter arrangementet, som er et todelt konsept. Det ene finner sted på Finnsnes i april, mens det andre går av stabelen i Tromsø i høst.

– Vi har verdens beste råstoff, og kokker i hele verden peker til Nord-Norge når det snakkes om fisk- og sjømatskvalitet. Vi vil skape et bredt verdensmesterskap for kokkelærlinger/juniorkokker, elitekokker og matentusiaster i Troms, sier Odd Kjartan Solset, som er prosjektleder for Northern Delight.

Og det er ikke tvil om at ambisjonene er tilstede.

– Med Northern Delight, sender vi de fremste kokkene dit råvarene er best- og ferskest. Det er på tide at kokkebransjens Messi og Ronaldo kommer til oss for å skape matmagi, påpeker Solset.

Det er selskapet Air COmmunications som har tatt initiativ til arrangementet, som har blitt utviklet med bred støtte fra sjømatnæringen.

Toppet lag

Med som samarbeidspartnere er blant annet Norsk Sjømatråd, Norges Råfisklag, Lerøy Aurora, SalMar Nord, Norway Royal Salmon, Asko Nord. I tillegg har prosjektet fått økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og Troms Fylkeskommune, heter det i pressemeldingen.

– Råvarene vi har, kompetansen, kvaliteten og nærheten til alt det beste naturen og havet har å by på, gjør at vi kan posisjonere oss som verdens beste matregion, påpeker Line Miriam Sandberg.

Ledende

Arrangementet på Finnsnes 9.-11. april finner sted i FIL-hallen. Der skal ledende juniorkokker i hele Norden, sammen med kokkelærlingene i Nord-Norge konkurrerer om å lage verdens beste sjømat.

– I tillegg blir det pop-up restauranter, der de ledende restaurantene i Nord-Norge inntar Finnsnes og Senjaregionen, kun for en dag, heter det i pressemeldingen.

å ettermiddagstid inviteres alle inn til en stor matfest der en rekke aktører fra Nord-Norge serverer det beste regionen har å by på.

– Jeg ser fram til å se og smake og til å se andre glede seg over hva hav og land kan gi oss av matopplevelser i Troms, avslutter Sandberg.

Arrangementet på Finnsnes 9.-11. april finner sted i FIL-hallen. Der skal ledende juniorkokker i hele Norden, sammen med kokkelærlingene i Nord-Norge konkurrerer om å lage verdens beste sjømat. Foto: Stian Jakobsen