FINNSNES: Sandra Borch og resten av Senterpartiet har lenge kjempet for å få gjennom forslaget om å tillate kjøring med snøscooter i egne løyper i utmark.  Nå får de endelig gjennomslag i Stortinget.

Senterpartiet sikret seg flertall for forslaget i Energi- og miljøkomiteen. Senterpartiet, Høyre og Frp stemte for, Arbeiderpartiet stemte mot.

- Dette er bare helt fantastisk og betyr at kommunene selv kan bestemme om de vil legge til rette for scooterkjøring eller ikke.  Og det er dermed ikke byråkrater i Oslo som skal sitte å bestemme dette, jubler Borch.

Tar et oppgjør

Hun har lenge vært en ivrig forkjemper for å tillate kjøring med snøscooter i egne løyper i utmark. Borch har i den forbindelse til og med posert med snøscooter utenfor Stortinget i et forsøk på å få flertall for forslaget.

- Jeg vil også  legge til at dette ikke betyr et «frislipp» av scooterkjøring, men at kommunene selv får bestemme om sin kommune skal tillate scooterkjøring i de tilrettelagte løypene i utmarka, forklarer hun.

Senterpartipolitikeren vil også ta et oppgjør med de som påstår dette vil føre til mye støy og villmannskjøring i naturen:

- Vi må huske at dette vil være tilrettelagte løyper hvor det er plass til både skiløpere og scooterkjørere i naturen, sier hun.

- Må tilpasses kommunene

Det er derfor naturligvis for henne merkelig at man i alle år har fått kjøre båt fritt i Oslofjorden.

- Hva skjedde med stillheten i fjærsteinene? Dette vitner om at politikken i alt for stor grad er styrt av byråkrater i Oslo, poengterer hun.

Det viktigste med dette vedtaket er ifølge henne ikke scooterkjøringa i seg selv.

- Det handler om hvem som skal bestemme, og regulere. Landet ser forskjellig ut, og løsningene må være tilpasset lokalsamfunnene, avslutter Borch som i dag er leder av Næringskomiteen på fylket og representerer Senterpartiet i fylkestinget.

- Med måte

Høyrepolitiker Louis S. Edvardsen i Lenvik jubler også for at det nå blir mer selvråderett.

- Jeg er veldig glad for at dette har gått igjennom. Vi skal nå få satt i gang en prosess i Lenvik umiddelbart, påpeker Edvardsen.

Han er klar på at dette bringer nye muligheter inn i turismen.

– Dette vil være viktig både for rekreasjon og turisme. Jeg har jo lenge ønsket å få nasjonale scooterløyper, slik at vi kan få et nett over hele nordkalotten, påpeker Edvardsen.

Han er samtidig klar på at dette må forvaltes på en god måte.

– Vi må ivareta dette på en god måte lokalt, slik at det ikke får uheldige konsekvenser med forsøpling av miljø og uvettig kjøring, avslutter Edvardsen.

Sandra Borch (Sp) har lenge vært en ivrig forkjemper for å tillate kjøring med snøscooter i egne løyper i utmark. Borch har i den forbindelse til og med posert med snøscooter utenfor Stortinget i et forsøk på å få flertall for forslaget.