SKROLSVIK: For en måned siden kom sokler til fire hytter på plass på Senjehesten ved Skrolsvik. Oppføringen av hyttene, som leveres fra Estland, starter etter planen på torsdag. Hver hytte tar om lag tre til fire dager å få under tak. Tre av dem er allerede solgt — og det bare i løpet av vel ei uke. Prisen ligger på i underkant av to millioner kroner.

Enorm respons

Kundan Rockstad i Senja skjærgård forteller om enorm respons etter at de før påske annonserte ni tomter med ferdige hyttepakker til salgs på Senjehesten.

– Responsen har vært helt utrolig, sier Rockstad.

Rockstad, som blant annet er kjent for å drive med meditasjon og bygdeutvikling, er engasjert som prosjektleder av Peol AS for å markedsføre og formidle salget av de ni tomtene i det første feltet.

I dødvannet

Reguleringsplanen for hytteområdet ble godkjent for fem år siden, men hyttesalget har aldri tatt av, til tross for stedets naturmessige kvaliteter. Muligens er en medvirkende årsak all den negative medieomtalen som fulgte i kjølvannet da Peol AS drev asylmottak på fortet.

– All den negative PR-en var selvsagt ikke gunstig for hytteinteressen, men nå er det et tilbakelagt stadium, sier Dag Olsen i Peol AS, som er glad for å ha fått Rockstad med på laget.

Rockstad kaller det som skjer for en omstart av hele området.

– Vi går fra krig til fred, smiler han.

Nå har Peol AS intensjoner om å gjøre ferdig den påbegynte småbåthavna i området. Meninga er også å gi bygningene på fortet en sårt tiltrengt ansiktsløftning. Rokstad røper at de også har en mulig plan for hovedhuset — det gamle enhetsbygget.

– Blir det servering der?

– Vi planlegger en aktivitet, uten at jeg vil si hva, svarer Rockstad.

– Den nye starten innbefatter også at vi vil engasjere oss i kampen for å få fergeforbindelsen mellom Skrolsvik og Harstad i gang igjen, sier han.

Men først er det altså hyttesalget man konsentrer seg om.

Jaktet på tomt

Sjøl er Rockstad blitt involvert i prosjektet som følge av at han personlig var ute etter hyttetomt på Sør-Senja.

– Begge foreldrene mine er fra Senja. Da jeg flyttet nordover igjen fra Valdres i fjor, leide jeg et feriehus i Frovåghamn. Jeg forelsket meg fullstendig i Sør-Senja. Da Dag Olsen viste meg tomtene på Senjehesten, tenkte jeg at «her vil jeg bo». Det er kanskje de vakreste hyttetomtene på hele Senja, med svaberg, hvite strender, skjærgård og midnattsol, sier Rockstad som sjøl har kjøpt den ytterste av de fire første hyttene som nå skal settes opp.

Rockstad har tidligere erfaring fra prosjektarbeid og bygdeutvikling.

– Min jobb er å koordinere og formidle salget. Vi selger tomter med ferdige hyttepakker. Oppgjøret for tomtene skjer gjennom advokat, så det er en trygg handel. Kundene skriver kontrakt direkte med hytteleverandøren, som er et norsk firma, sier Rockstad.

Overkommelig pris

Han sier at de har lagt vekt på at hyttene skal være for «Hvermannsen». Prisen for en ferdig hytte med vei, vann, kloakk og strøm skal ikke overstige 2 millioner kroner.

Dag Olsen er glad for å ha fått til samarbeidet med Rockstad.

– Det har vært svært vellykket. Han er en flink fyr, sier Olsen.

Rockstad på sin side roser samarbeidet med Tranøy kommune, som han sier har vært en svært positiv medspiller.

MOLO: Molen til småbåthavna er påbegynt, men ikke ferdig. Det vil skje i løpet av forsommeren og sommeren, ifølge Dag Olsen i Peol AS.