SKALAND: Fredag gikk søknadsfristen ut til stillinga som rådmann og teknisk sjef i Berg kommune.

Totalt mottok kommuen 20 søknader, hvorav 13 søkte på rådmannsstillinga.

Likevel lyser Berg ut stillingene på nytt.

– Vi tenker det at vi vil ha en større bredde i søkermassen, derfor har vi valgt å gå en ny runde, forteller Berg-ordfører Guttorm Nergård til Folkebladet.

Han avviser at det de er misfornøyde med søkerne.

– Vi har oppfordret alle søkerne til å opprettholde søknaden. Noen blir nok kalt inn til intervju, men vi vil sjekke ut interessen enda mer. Jeg ser at mange kommuner gjør det samme som det vi har gjort nå, sier Nergård.

Spredt

Bare én av 13 søkere på rådmannstillinga kommer fra Berg. Resten er godt fordelt rundt om i landet.

– Vi håper og tror at det skal være en attraktiv stiling. At søkermassen er spredt fra nord til sør tyder jo på det. Berg kommune står jo godt, og jeg liker å tro at vi har det rimelig godt her. Også er det en interessant kommune næringsmessig. Derfor er det viktig at vi får en mann som kan takle det ansvaret rådmannsstillinga medfører, sier ordføreren.

Han mener kommunen har godt tid på seg til å finne en erstatter for avtroppende rådmann Bjørn Fredriksen, som har takket ja til jobben som næringssjef i Lenvik.

– Vi har ordna en mellomløsning som jeg er særdeles godt fornøyd med, så vi føler vi har kontroll på situasjonen. Derfor bruker vi tid, ro og fornuft når vi nå skal ansette ny rådmann, sier Nergård.