Finnsnes: Oppdrettsselskapet Salmar Nord AS hadde driftsinntekter på 315 millioner kroner i andre kvartal i år. Det er ei skarp økning sammenligna med andre kvartal i fjor, da de hadde 117 millioner kroner i driftsinntekter.

Resultatet av den underliggende driften ble på 90 millioner kroner mot 44 millioner kroner andre kvartal 2013.

Salmar Nord AS er datterselskap av oppdrettsgiganten Salmar ASA, som tirsdag slapp sine kvartalstall.

Les også: Tja til oppdrett på omstrid lokalitet

Svak prisutvikling

Sjøl om selskapet solgte for nær 200 millioner kroner mer i årets andre kvartal sammenligna med andre kvartal i fjor, satt de igjen med klart mindre per kilo solgt laks.

- Driftsresultatet per kilo endte på NOK 10,61, en nedgang på NOK 5,06 per kilo fra andre kvartal i fjor og en nedgang på NOK 10,44 per kilo fra foregående kvartal, skiver selskapet i sin kvartalsrapport.

Selskapet slakta 8.500 tonn laks i andre kvartal i år, mot 2.800 samme periode i fjor.

Det er likevel kjent at lakseprisene generelt har falt i andre kvartal i år. Likevel er resultatet per kilo i andre kvartal dårligere enn prisnedgangen skulle tilsi.

- Dette skyldes hovedsakelig fordeling av slaktevolumer gjennom perioden. Snittvekt på slaktet fisk har vært lavere enn ønskelig, skriver selskapet.

Les også: Wilsgård Fiskeoppdrett AS sopte inn penger i fjoråret.

Sykdom

Grunnen til at det er blitt sånn, er at selskapet har måttet slaktet mer laks enn de har ønska. Dette fordi det er krav om at selskapet ikke kan ha flere laks i merdene enn ei viss grense. I tillegg har selskapet opplevd tilfeller av HSMB hos laksen, en hjerte- og skjelettmuskelbetennelse.

- Nivåene er imidlertid godt under gjeldende myndighetskrav, og vår-utsettet for 2013 generasjonen har hatt god biologisk utvikling i sjøen. Det ble kun slaktet på høst-utsettet av 2012-generasjonen i kvartalet, skriver selskapet.

Konsernet Salmar ASA, som også inkluderer hovedområdet på Trøndelag- og Nordmøre-kysten, har første halvdel i år hatt bedre resultatutvikling på den underliggende drifta enn første halvår i fjor.

Selskapet er det 19. mest verdifulle selskapet notert på Oslo Børs. Aksjen er opp 5,3 prosent tirsdag, på tross av de noe svake tallene i Nord-Norge. Det skyldes i hovedsak gode tall for drifta i Midt-Norge.

(Folkebladet.no)