Ordfører Geir-Inge Sivertsen (H) i Lenvik kommune hilser tradisjon tro innbyggerne god sommer i et lengre innlegg på Lenvik kommune sine nettsider.

I innlegget innser han at økonomien i kommune ikke akkurat er på topp.

- Det er et faktum at Lenvik kommune, i likhet med flere andre kommuner, sliter med stram økonomi og utfordringer med å tilpasse den kommunale driften på enkelte områder i forhold til de økonomiske rammene som er disponibel, skriver Sivertsen.

Ønsker lokal turisme

Men Sivertsen håper likevel kommunen greier å få skuta på rett kjøl. Lenvik kommune er nå på ROBEK-lista, det vil si at kommunen må innhente godkjenning ra fylkesmannen for å låne penger til investeringer.

- Det er mitt håp om at vi neste år på samme tid har klart å styre den kommunale driften i balanse, slik at vi får denne situasjonen under kontroll, håper ordføreren.

Innlegget inneholder likevel mye positivt. Blant anna synes ordføreren det er hyggelig at flere får opp øynene for at det går an å være turist "hjemme". Mye av dette mener ordføreren skyldes været, som gjør at flere har tatt turen til lokale strender og vært mye ute.

-  I tillegg så er det å håpe at enda flere lenvikværinger oppdager hvor flott vi har det i vår landsdel og at det å være turist i egne næromgivelser faktisk går an.

- Mye spennende

Det skjer dessuten mye spennende i Lenvik, mener Sivertsen. Han peker blant anna på den planlagte utbygginga av TIRB-eiendommen.

- Ordføreren kjenner til i alle fall fem spennende planer med store visjoner for Finnsnes. Den nærmeste i tid er planene for omgjøring av dagens TIRB-plass til et nytt handelssenter som trolig vil igangsettes allerede i høst, skriver han.

- Denne utbyggingen vil virke positivt på forsterkning og definering av Finnsnes sentrum.  Jeg har god tro på at også flere av de andre prosjektene vil ha en positiv progresjon i løpet av dette året.

(Folkebladet.no)