TROMSØ: Borch har selv fått oppleve mobbing på kroppen. Den unge politikeren fra Tennevoll har vært i rampelyset og ble rikskjendis, blant annet som leder av Senterungdommen. Hun har flere ganger fortalt om mobbinga av henne.

Solidaritet

Etter at Villemo Hatland (14) leste VGs helgereportasje om Odin forrige helg, bestemte hun seg for at hun ville arrangere et fakkeltog mot mobbing, gjennom Oslo sentrum. Fakkeltoget går søndag. Nå drar Sandra Borch igang et fakkeltog i Tromsø, også på søndag.

"Vi ønsker å vise solidaritet for alle barn, og vise at vi som voksne står sammen for å sikre alle barn en trygg og god skolehverdag. Sammen kan vi gå foran som forbilder, og si Nei til Mobbing, og Ja til Handling" skriver arrangøren på en Facebook-event som er opprettet for å spre fakkeltoget.

Og det er Sandra Borch som har satt igang arrangementet.

Privatpersonen

- Jeg så at "alle" andre byer begynte å arrangere fakkeltog etter mange sterke historier denne uka. Jeg ventet på at det også skulle bli arrangert i Tromsø, men så fant jeg ut at jeg ikke bare måtte sitte og vente, men heller gjøre noe selv, forteller hun til avisa iTromsø.

Borch understreker at hun arrangerer fakkeltoget som privatperson, ikke politiker.

- Jeg har selv opplevd mobbing på kroppen, og det er kanskje derfor jeg er særlig engasjert i denne saken, sier hun.

Mobbehistorie

Borch har ifølge iTromsø ikke ennå bestemt seg for om hun skal dele sin egen mobbehistorie under arrangementet søndag.

- Jeg har alltid opplevd mobbing, og har vært langt nede psykisk. Vendepunktet for meg var at jeg klarte å akesptere at jeg alltid vil være annerledes. For meg var det familien, venner og politikken som fikk meg igjennom det, men jeg opplever fremdeles at folk flirer eller skriver kommentarer om meg, forteller hun til avisa.