FINNSNES: Ved 15.15-tida forsvant strømmen fra Senja og Finnsnes. Avisa Nordlys meldte at store deler av landsdelen mistet strømmen.

Uvær

Det herjer vind og kraftig uvær i nord torsdag ettermiddag.

Lena Glosemeyer Fangel, kommunikasjonssjef i Troms Kraft, bekrefter overfor Nettavisen at store deler av Nord-Norge er strømløs.

- Vi har ikke fått oversikt over situasjonen. Alle alarmer er gått her nå og vi har også mistet strømmen. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart vi er oppdatert på hva som har skjedd, sier Fangel.

Nødtelefonen falt ut

Klokka 16.40 melder operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt at nødtelefonen er oppe og går igjen.

Ifølge Irene Meldal, kommunikasjonssjef i Statnett, er Ofoten, hele Troms fylke og store deler av Finnmark rammet, skriver Nordlys.

Ved 16-tida får Folkebladet meldinger om at sørlige deler av midtfylket har fått strømmen tilbake, i alle fall nord til Sørreisa.

Sentralfeil

- Det er uværet som har forårsaket strømbruddet. Vi jobber nå med å få strømmen tilbake gradvis, men kan ikke gi noe tidsperspektiv, sier Meldal ifølge Nordlys.

Ved 16.30-tida melder Statnett at man har begynt å koble tilbake strømmen i nord. Storfjord er koblet på strøm helt til Kåfjord. Og de har også begynt sør i Ofoton og kommet opp til Bardufoss.

Ved 16.30-tida er har også Finnfjordbotn og Hemmingsjord fått strøm, mens Finnsnes fortsatt ligger i mørke. Like etterpå meldes det at det kun er ytre Midt-Troms, Senja og området rundt Tromsø by som fortsatt er strømløse.

Tilbake

Like etter klokka 18 kom strømmen tilbake til Finnsnes og deler av Senja.

Lena Glosemeyer Fangel i Troms Kraft opplyser at det massive strømbruddet skyldes en feil på sentralnettet.

(Oppdateres)