FINNFJORDBOTN: På mandagens trening på Pioner stadion i Finnfjordbotn var det duket for en aldri så liten markering av Bergers sterke prestasjon i Tyrkia i helgen.

– Vi er kjempestolte. Det er ufattelig gode resultater han har prestert i år. Verdensmester innendørs og europamester utendørs. Og at han nå har verdensrekorden utendørs i stav for INAS er kjempebra, sier leder i IL Pioner Friidrett, Gunnheid Eidissen Berg.

Større feiring senere

Hovedpersonen selv satte pris på markeringen han fikk på mandagens trening.

– Veldig bra. Veldig artig, sier Berger til Folkebladet.

Før reisen til Tyrkia hadde han ikke sett for seg at han skulle ende opp med et gull, to sølv, en bronse, bestemannspremie og verdensrekord.

– Jeg ville kjempe om gull i stav, men etter hvert fikk jeg signaler på at jeg hadde gode sjanser i de andre øvelsene også. Da tenkte jeg at jeg bare måtte peise på. Og da ble det fire medaljer, gliser 21-åringen.

Mandagens lille markering bestod av kaffe, is og brus. Eidissen Berg lover en større markering senere i år.

– I og med at de er hjemme kun en snartur før de reiser til Finland og konkurranser der, måtte vi ta en liten oppmerksomhet i dag. Så blir det kake og litt feiring senere på høsten.

OL-spenning

Berger har allerede blitt verdensmester innendørs og europamester utendørs. Hans fantastiske sesong kan bli kronet med uttak til Paralympics i løpet av sommeren.

– Jeg har en følelse av at sommeren kommer til å bli bra, sier Berger, som ikke blir skuffet om det blir OL-nei i denne omgang.

– Kommer det ikke nå har jeg fire år på meg til neste gang. Da er jeg mye bedre enn jeg er nå.

Gunnheid Eidissen Berg sier det vil bety mye for både klubben og Nord-Norge generelt om Pioner-utøveren blir tatt ut til OL.

– Det viser at det går an å komme fra dette området og bli tatt ut til OL. Får han ikke sjansen nå håper vi på neste anledning. Han blir i alle fall den første utøveren i OL fra Pioner, men forhåpentligvis ikke den siste.

Uttaket til Paralympics kommer i løpet av juli.

STOLT: – Vi er kjempestolte, sier leder i IL Pioner friidrett, Gunnheid Eidissen Berg. Foto: Knut Løkse Nilssen
TRENING: Bjørn-Øivind Berger ble hyllet av de som hadde møtt opp på mandagens trening i Finnfjordbotn. Foto: Knut Løkse Nilssen