SJØVEGAN: Moloprosjektet på Sjøvegan ble langt dyrere enn først antatt. Dette fordi grunnboringen viste flere meter med leirebotn før fjell. Det kom da frem at det var nødvendig å mudre botn før en kunne fylle på stein. Og det betyr at det blir minst fem millioner kroner i merkostnader å bygge moloen,

Spleiselag

Flere jobber nå for å få en finansiering på plass, også opp mot offentlige instanser som Troms fylkeskommune.Samtidig skal det i løpet av uka gjennomføres en grundigere grunnboring for å få et bedre innblikk i mulighetene. Oddgeir Woll har stått på for en molo i flere år.

– Det vil bli forsøkt et spleiselag blant næringslivet i Salangen. Vi har ikke kommet så langt, men vi jobber med det. Dette er en viktig sak for hele næringslivet. Salaks har bidratt mye, men de vil heller ikke stå alene om dette, noe jeg forstår godt, sier Woll.

– Får vi trygge plasser der båtfolket kan legge til vil det ha en stor betydning for handelen i en tid der mange som bor her er på ferie, fortsetter han.

– Det er utrolig viktig å få flere folk til sentrum. Jeg har jo sett at de som kommer hit og ser den flotte skjærgården vår, de vil ikke gå ut igjen, sier han.

Gratis stein

Muligheten for å bygge en svært etterlengtet molo på Sjøvegan kom fordi Salaks AS skal sprenge ut flere titalls tusen kubikkmeter stein på Salangsverket. Det er satt en verdi på 4,8 millioner kroner på steinmassene. Salaks har tilbydd steinmassene gratis mot at transport bekostes.

Ikke mye tid

– Båtfolket har behov for diesel, mat og andre ting. De vil legge igjen penger på Sjøvegan. Dette ville bidra til å styrke arbeidsplasser i kommunen. Flere ville da ligge med båtene på Sjøvegan over tid. Og det ville også være flott om de kunne ligge her og for eksempel gå til Elvelund og kjøpe seg fiskekort, sier han.

Men det er ikke lang tid en har for å finne penger til prosjektet. Entreprenør Rolf Jørgensen er snart klar for de første salvene  på Salangsverket. Og om steinmassene må mellomlagres vil det også fordyre prosjektet.