Det er ikke småpenger det står om for Lavangen kommune. Kommunen ble dømt til å betale Tor Erik Lind 330.000 kroner i erstatning og 210.000 kroner i saksomkostninger. I tillegg kommer kommunens egne utgifter i saken.

– For stor økonomisk risiko

Om saken ruller videre er det sannsynligvis snakk om godt over en million som ligger i «risikopotten». Formannskapsmedlem Arvid Småriseth (H) var den eneste som stemte imot da saken ble behandlet i formannskapet.

– Ja, vi anser det som en for stor økonomisk risiko for kommunen. Slik vi ser det er det ikke vi som skal danne presedens i denne saken. Det må større kommuner med en større økonomi gjøre. Derfor gikk vi inn for å stoppe denne saken nå, sier Småriseth til Folkebladet.

– Burde saken også vært behandlet i kommunestyret?

– Ja, vårt høyeste organ, kommunestyret burde hatt denne saken til behandling, svarer han.

Fulgte anbefalingen

Folkebladet var i kontakt med kommunens advokat, Agnetha Åsheim i PWC i slutten av sist uke. Da var hun i gang med å skrive anken. Ifølge protokollen fra møte 18. januar ble det lagt fram en vurdering fra advokaten og hun deltok via konferansetelefon. Fire av fem formannskapspolitikere fulgte advokatens anbefaling om å anke saken til lagmannsretten.

Folkebladet har også sendt innsynsbegjæring i alle saksdokumenter fra det lukka formannskapsmøte 18. januar.

MOT: Arvid Småriseth (H) stemte imot å anke. Foto: Morten Dokka