Troms politidistrikt har onsdag pågrepet en kvinne (40) siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette på Per Vålnes (50).

Per Vålnes, bosatt ved Storsteinnes i Balsfjord kommune, ble meldt savnet av sin samboer 1. desember 2011 etter at hun sist så han 30. november samme år.

Bilen funnet

Søndag 4. desember 2011 ble savnedes bil, en hvit VW Transporter, funnet ved vinterstengt rasteplass ved E8 i Lavangsdalen i Troms. På bakgrunn av dette iverksatte Troms politidistrikt omfattende søk i flere omganger, herunder søk i terreng, bruk av miniubåt, fly, hunder osv. Søket har ikke gitt resultater, og Vålnes er så langt ikke funnet.

Etter hvert har mistanken om at noe kriminelt kan ha skjedd blitt styrket. Kripos har bistått siden april i år.

Politiet ber personer som har informasjon om saken å ta kontakt på tipstelefon 95771900.

Kripos på plass

Onsdag ettermiddag melder mediene at Kripos har ankommet gården i ved Storsteinnes i Balsfjord.

Flere medier skriver at den pågrepne kvinnen skal være Vålnes sin tidligere samboer. Det ønsker ikke politiet å si noe om.

- Vi har valgt verken å bekrefte eller avkrefte dette, ettersom dette er snakk om et lite sted, men vi registrerer at flere medier spekulerer på dette, sier regionlensmann Andreas Nilsen ved Målselv lensmannskontor.

Han kan fortelle at politiet i løpet av torsdagen vil ta stilling til om kvinnen som nå er siktet i saken skal varetektsfengsles.

Hvor vidt politiet nå vil gjenoppta søket etter Vålnes, er heller ikke avgjort.

Flyttet inn

- Det må vi ta fortløpende stilling til, påpeker Nilsen, som ikke vil kommentere hvor det eventuelt vil bli søkt etter mannen.

Etter at savnede for to-tre år siden flyttet til Balsfjord sammen med sin samboer og to barn, har han drevet med oppdrett av hunderasene dogo canario og chihuahua, melder Nordlys.no.

Regionlensmann Andreas Nilsen sier til NRK onsdag ettermiddag at han ikke utelukker flere pågripelser i saka.

Ifølge Nordlys.no har en annen mann flyttet inn på gården i Balsfjord. Avisa har vært i kontakt med mannen, som bekrefter at han er samboer med den siktede 40-åringen.

(Folkebladet.no)

Per Vålnes har vært savnet siden i desember i fjor. Foto: Politiet