FINNFJORD: Brannvesenet kjører grunnkurs med full rulle for nye deltidsansatte brannkonstabler.

- Vi kjører grunnkurs for nye deltidsansatte brennkonstabler fra Lenvik, Tranøy og Berg torsdag i Finnfjord. Der starter vi med å trene de nye konstablene i røykdykking, søk etter personer og bruk av infrarødt kamera. Det kan være store problemer med å finne personer i et røykfylt rom og da kan skjermen på et slikt kamera være til stor hjelp.  Videre skal vi la dem få oppleve hvor fort en brann sprer seg i et rom, se utviklingen fra påtenning og til full romsbrann. De vil også trene på å slukke brannen, forteller utrykningsleder ved brannstasjonen i Lenvik, Jan Åge Leiknes.

Huset de skal øve i er et falleferdig hus i Finnfjord, som skal fjernes. Siste del av opplæringen vil derfor gå på å trene på slukketeknikker når huset er overtent.

Sivilforsvaret er med på øvelsen og vil dirigere trafikken forbi øvingsområdet.

Elevene er deltidsansatte brannkonstabler i de tre kommunene. I Lenvik har de hjemmevakt hver sjette uke og skal da være klar til å rykke ut på kort varsel.

Lenvik brannvesen vil opplyse om brannen, slik at ikke folk blir oppskaket. Øvelsen starter etter klokka 9:30 torsdag morgen.