FINNSNES: Ifølge en pressemelding fra Hutrigruten ASA så har Hurtigruten de siste fem årene sett en god utvikling med stadig flere britiske vintergjester. Nå lover de nordlys til britene for å få enda flere til å ta turen over vannet til Norge.

Gjestene må booke en 12 dagers rundtur med Hurtigruten. Dersom det ikke registreres nordlys under seilingen får gjestene en ny reise, enten nordgående Bergen-Kirkenes eller sydgående Kirkenes-Bergen.

2012 og 2013 var gode nordlys-sesonger i Norge, og allerede tidlig denne høsten kunne nordlyset observeres i Tromsø.

Hurtigruten prøver ut nordlys-løftet i det britiske markedet denne sesongen, på grunn av den gode utviklingen som har vært de siste årene. Responsen på tilbudet vil ligge til grunne hvorvidt dette skal utvides til å gjelde andre markeder kommende år.

- Etter det vi kjenner til har ingen andre våget å gjøre dette – å love nordlys til vintergjestene. Vi ønsker å ligge i front, og gleder oss til å se hvordan markedet reagerer på dette, og sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Nordlys-løftet går ut til det britiske markedet, og gjelder for reiser i perioden fra 1. oktober 2014 til 31. mars 2015.(Folkebladet.no)

Konsernsjef Daniel Skjeldam lokker briter til Norge og hurtigruta. Foto: Pressefoto