ELVENES: En person har i morges vært utsatt for en fallskjermulykke ved Elvenes flyplass i Salangen kommune. Det opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt på Twitter.

Fra 11. til 27. juli arrangeres det Skydive Elvenes, som er et fallskjerm-arrangement. Mannen som er skada er ifølge NRK Nordnytt deltaker på arrangementet.

Tilsvarende i fjor

Ulykka skal ha skjedd under landing, får Folkebladet.nos reporter på stedet opplyst. Skjermen var utløst, og ulykken har skjedd under landing.

Også i fjor var det en tilsvarende ulykke.

Mannen som ble skadet skal avhøres av politiet de nærmeste dagene. Politiet har tatt beslag i utstyret.

Erfaren

Ifølge lensmann Hans Roar Rasmussen i Salangen kommune har fallskjermhopperen, som er en 30 år gammel mann, pådratt seg lårbrudd.

Ifølge nettstedet har Rasmussen også uttalt at mannen, er en erfaren fallskjermhopper.

Mannen skal også være ved bevissthet.

- I følge våre opplysninger er han kontaktbar, men videre helsetilstand må helsepersonell svare på, sier Paul Gunnar Helland ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.

Luftambulanse

Det ble først meldt om at det var en hanggliderulykke.

- Vi har akkurat fått melding om hendelsen fra AMK-sentralen. Det eneste vi vet foreløpig, er at en person har gått i bakken med hangglider, opplyser operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Paul Gunnar Helland til Nordlys.no.

Luftambulanse har fraktet den skadde til sykehuset.

(Folkebladet.no)

Lensmann Hans Roar Rasmussen Foto: Morten Dokka