FINNSNES: En 20 år gammel mann er i Senja tingrett dømt til 120 dagers ubetinga fengsel etter den ville biljakten i desember 2012.

I tillegg til biljakten, er 20-åringen dømt for flere andre forhold, som besittelse og bruk av narkotika.

Folkebladet-TV: Her ser du et klipp av politiet i aksjon under biljakta.

Traff politimann

Biljakta pågikk på morgenen fredag 21. desember. Domfelte ble observert kjørende for fort i Sørreisa, med for nedisete ruter. Politiet valgte å følge domfelte til Finnsnes, der han kjørte i flere kryss uten å bruke blinklys.

Da han kjørte forbi et skilt med gjennomkjøring forbudt ville politiet stoppe ham, men 20-åringen fikk i stedet panikk og stakk.

Det resulterte i en biljakt fra i første omgang Finnsnes til Aglapsvik. I Aglapsvik kjørte domfelte inn i en blindvei. Politiet stilte seg opp foran, og en politimann slo batongen i flere vinduer til bilen, uten å få domfelte. Til slutt kjørte domfelte, og traff så vidt politimannen som raskt måtte flytte seg.

Ingen blodprøve

Biljakta fortsatte mot Finnsnes, før domfelte fikk snudd og kjørte opp mot Kårvikdalen. Her unngikk domfelte politisperringer ved å kjøre inn på skolegården og over et jorde. Domfelte rygget også i en politibil i Kårvikhamn.

Også ved krysset ved Gisundbrua, satte politiet opp sperringer. Her krasjet domfelte seg gjennom sperringene og i en av politiets sivilbiler. Skadene på de to kollisjonene ble taksert til omrking 120.000 kroner.

Bilferden endte hos eier av bilen, der politiet fant domfelte etter et par timer.

Den 20 år gamle mannen var under hele kjøretiden påvirka av narkotika, både hasj og amfetamin, ifølge dommen. Det ble likevel ikke tatt noen blodprøve.

- Det er påvist THC (virkestoff i Cannabis) og metamfetamin i urinen. Det ble av uvisst grunn ikke tatt blodprøve av ham, slik at det ikke foreligger noen vurdering av påvirkiningsgraden, heter det i dommen.

20-åringen ble blant anna dømt for kjøring uten gyldig førerkort, brudd på narkotikalovgivningen, for å kjøre for fort og for å hindre polititjenestemennene, ved vold, å utføre sitt arbeid.

Den domfelte har ikke arbeid, inntekt eller formue, og tatt i betraktning at han allerede soner en annen dom til 23. oktober 2015, slipper han saksomkostninger.

(Folkebladet.no)