På Henrikstøa på Finnsnes var det torsdag formiddag klokka elleve uoffisielt 19 grader i havet. Likevel var det ikke et eneste menneske på den lille stranda på Finnsnes.

Det kan skyldes at de er dratt til Sørvika ved Aglapsvik, Storvika i Sørreisa eller Ersfjordstranda på Senja.

Varmt i Bodø

Mer offisielt er det at det onsdag ettermiddag ble målt 19 grader i havet ved Dyrøy camping. Det skriver Yr.no. Ved Malangen brygge var det "bare" 14 grader i havet onsdag.

Og for å sammenligne mer: På Mallorca pleier vanntemperaturen å være 26 grader i august. Ved Geitvågen Bad og camping i Bodø har de den høyeste registrerte vanntemperaturen på 24 grader - målt torsdag klokka ni. Badeplassen i Bodø er en oppdemmet badeplass med sjøvann.

Varmere enn Rogaland

Lenger sør er imidlertid temperaturene omtrent som på Finnsnes og Dyrøy: Det ligger for det meste på 19 til 21 grader, mens det lille vannet Eiketjønna i Vest-Agder har 22 grader. I Hordaland og Rogaland finnes derimot ingen registrerte vanntemperaturer over 18 grader.

Kanskje kan det være lurt å benytte dagen i dag til å bade i havet. I morgen blir det nemlig kaldere, om en skal tro meteorologene.

(Folkebladet.no)

temperatur, temperaturmåler, termometer, x grader, 19 grader, vann, henrikstøa Foto: Marco Bjørklund